00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Şedinţă tensionată în PNL Rareş Bogdan a rămas pe dinafară. Titlul emisiunii: Adrian Albu, Ciprian Crăciun, Ovidiu Mureşan.(reluare) 01.30 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiunii: Ziua pomiculturii sărbătorită la Săuca. 02.35 Ne Cheamă Natura 03.40 Concert Samus Quit Art - la Poesis 04.30 Cultură, Comemorare de ziua eroilor la Gerăuşa. 05.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Bogdan Georgescu. Titlul emisiunii: Scriitorii de expresie maghiară din Carei sunt mai cunoscuţi în Ungaria. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct (HU), cu Eva Laczko, invitat: Lochli Tunde, Kegyes David. Titlul emisiuni: Ce-i nou în Casa Zâmbetelor.(reluare) 09.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cîmpan Eleonora. Titlul emisiunii: Meritrocraţia în sănătate. 09.30 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc, invitat: Elisabeta Bekessy. Titlul emisiunii: Acţiuni cu tânăra generaţie în scop ecologic. 10.30 Religie cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cristian Chindriş. Titlul emisiuni: Rolul bisericii în comunitatea rurală. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Şedinţă tensionată în PNL Rareş Bogdan a rămas pe dinafară. Titlul emisiunii: Adrian Albu, Ciprian Crăciun, Ovidiu Mureşan.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Bogdan Georgescu. Titlul emisiunii: Scriitorii de expresie maghiară din Carei sunt mai cunoscuţi în Ungaria. 14.30 Teleshopping 14.45 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Gheorghe Sabău. Titlul emisiunii: Box în weekend: Cupa Voinţa – memorial Timofie Pogăciaş şi Liviu Gheţe. 15.30 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu, invitat: Georgiana Marina. 16.30 Iată omul, cu Gabriel Ghişan 18.30 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Sînziana Cristea. Titlul emisiuni: Sînziana Cristea 4420 raport la de zile. 18.30 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş (reluare) 23.30 Portret de artist 26.06.2019

Sunteţi de acord cu greva angajaţilor de la Electrolux?

Angajatii Electrolux se afla in a patra saptamana de greva

Angajatii Electrolux se afla in a patra saptamana de greva

Informaţia Zilei şi Informaţia TV au fost de la bun început alături de greviştii de la Electrolux. Acţiunile au fost urmărite zi de zi, mai ales după declanşarea grevei generale din 4 martie. În fiecare zi de luni, liderii de sindicat au fost invitaţi la emisiunea „Audienţe în direct” de la ora 18.30.

Ajunşi în a patra săptămână de grevă, angajaţii au rămas fără salarii şi bonuri de masă, iar acum donează sânge ca să facă rost de bani.
Greva va continua până la rezolvarea revendicărilor. Sindicaliştii nu cer decât un venit decent, o majorare a salariului cu numai 2 lei pe oră, în condiţiile în care salariul mediu net pentru un muncitor este de 1.700 de lei.

Una dintre revendicările lor se referă la tichetele de masă care li se cuvin, pentru zilele muncite în luna februarie, şi pe care încă nu le-au primit.
În ce priveşte reclamaţiile depuse la ITM referitoare la neplata tichetelor de masă pe luna februarie, sindicaliştii au primit un răspuns ambiguu şi total nesatisfăcător.

În scrisoarea primită de la ITM de unul dintre angajaţi se arată că tichetele de masă se dau conform unui contract colectiv de muncă, care însă a expirat la 31 ianuarie 2019. Cei care nu sunt în grevă, deci nu au contractul de muncă suspendat, au semnat acte adiţionale care prevăd acordarea de tichete de masă de 15 lei/zi în perioada februarie 2019 – decembrie 2019.

„În cazul salariaţilor având contractul individual de muncă suspendat (în grevă), actele adiţionale nu sunt semnate de aceşti salariaţi”. Aşadar, ca urmare, nu sunt şanse să primească tichetele pe luna februarie, deşi greva generală a început abia în 4 martie. „Vom apela la avocaţi. Fiecare grevist are drepul să dea în judecată fabrica”, a anunţat Sorin Faur, lider de sindicat.

 

Sunteţi de acord ca angajaţii să continue greva şi să dea fabrica în judecată, pentru a obţine anumite drepturi?
Da;
Nu.
Vezi Rezultate
Abonează-te acum Online!
 1. Dac Bulibas a spus: 03 aprilie 2019, ora 10:38

  @Cetateanule turmentat !, Exista si dreptul fundamental de libera alegere care iti da dreptul sa alegi altceva daca cel in care esti nu-ti convine. Nu poti obliga pe cineva sa te plateasca cu mai mult decat poate.

 2. Cetăţeanul turmentat a spus: 28 martie 2019, ora 16:29

  @Dac Bulibas

  Stimate domn,
  Dreptul la grevă este unul din drepturile elementare în democraţie, bineîneţeles respectând legea, deci dreptul la grevă este inclusiv în Constituţia României din 2003:

  „ARTICOLUL 43

  Dreptul la grevă

  (1) Salariaţii au dreptul la grevă pentru apărarea intereselor profesionale, economice şi sociale.
  (2) Legea stabileşte condiţiile şi limitele exercitării acestui drept, precum şi garanţiile necesare asigurării serviciilor esenţiale pentru societate.”
  Sursa: http://www.cdep.ro/pls/dic/site2015.page?den=act2_1&par1=2#t2c2s0sba43

 3. Dac Bulibas a spus: 28 martie 2019, ora 09:33

  Neispraviti mai sunteti si niste incapabili. In loc sa pierdeti vremea degeaba si sa donati sange pt. bani, mai bine mergeti si cautati-va un loc de munca mai bine platit daca sunteti in stare . Nu sunteti voi legati pe vecie de mosia Electrolux. Nu va convin conditiile de la Electrolux plecati dracului de acolo !…..Sau vreti sa reinviati dictatura proletara ?, N-o sa mearga .

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.