Sunteţi de acord cu creşterea salariilor numai pentru angajaţii din Sănătate şi Educaţie?

Scris de I. Z., 20 decembrie 2021 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

 

Guvernul a modificat, pe ultima sută de metri, ordonanţa „trenuleţ” care stabileşte, printre altele, nivelul salariilor din sectorul bugetar şi al pensiilor pentru anul viitor. Potrivit noii variante, salariile profesorilor vor creşte şi ele de la 1 ianuarie 2022. Proiectul iniţial cuprindea majorări de salarii doar pentru unele categorii din sănătate.

Una dintre primele modificările importante este legată de salariile pentru personalul didactic de predare, personalul didactic auxiliar, personalul didactic de conducere şi personalul de îndrumare şi control din învăţământ. Proiectul iniţial cuprindea majorări de salarii doar pentru unele categorii din sănătate.

Câciu a precizat că noile salarii vor fi cu doar câteva procente mai mari.

„Brancardierii, infirmierele, salariile lor trebuiau aduse într-o zonă de recuperare. Nu este ceea ce trebuia. Nu putem mai mult pentru că suntem într-o procedură de deficit excesiv. Zic că începem să recuperăm. Mărim salariile în educaţie şi sănătate. Ştiu că trebuiau mai multe categorii, sunt convins că vom găsi soluţii.

E o creştere medie de aproape 7%, e o recuperare din diferenţă, ceea ce rămăsese restant pentru a ajunge în grila anului 2022. Va fi un efort de 900 de milioane de lei la Educaţie şi de 687 de milioane de lei la Sănătate”, a explicat Câciu.

Cu toate acestea, sindicaliştii din Sănătate şi Educaţie anunţă proteste.

ca urmare, punem următoarea întrebare:

Sunteţi de acord cu creşterea salariilor numai pentru angajaţii din Sănătate şi Educaţie?

Loading ... Loading ...

Abonează-te acum Online!
 1. xulescu a spus: 15 februarie 2022, ora 18:11

  Am citit un fel de almanah de prin 1960 ,al salariilor in SUA.
  Diferentele intre diversele categorii de salariati nu erau majore.
  Aici este „chichirezul”.
  Aceste diferentieri vor dezbina si probabil dezmembra Romania.
  Pentru ca faceti astfel de sondaje ,sa va fie rusine.
  In rest,sa fiti sanatosi si la punga grosi.
  Un roman ramas masca la cat de imbecili putem sa fim ,ba inca,mai dam vina si pe UE.

 2. y a spus: 24 decembrie 2021, ora 16:05

  Calitatea serviciilor prestate atât în sănătate cât şi în educaţie este execrabilă cu foarte rare excepţii. La fel s-a întâmplat şi în aparatul celor de la primării ori consilii judeţeane. Acum vreo 2-3 ani s-au dublat salariile dar calitatea muncii a rămas la fel. Mai cereţi copiii şi o să vedeţi cum vi-l ridicaţi în cap în curând pe toţi. Sau ziceţi că e pandemie şi acum e momentul să cereţi? Şi până la urmă de unde?

 3. Nicu a spus: 21 decembrie 2021, ora 12:05

  Oare de ce la angajari la bugetari este concurenta asa de mare , iar la privat doua milioane de persoane stau pe salariu minim pe economie. Nu le convine sa vina la privat sa vedem daca e mai bine. Apropo nerusinare mai ales la cadrele didactice care preferau sa stea acasa sa predea on line, iar acum cer mariri salariale tot din darile impuse la producatori.

 4. Nicu a spus: 21 decembrie 2021, ora 12:05

  Nu

 5. Dac Bulibas a spus: 21 decembrie 2021, ora 11:21

  Avand in vedere ca pretul curentului electric a crescut de 3 ori si al gazului de 2 ori fata de Decembrie 2020 consider ca toate salariile si pensiile situate sub 2000 lei NET ar trebui crescute de 2,5 ori (adica exact cu MEDIA cresterilor din ultima perioada al pretului curentului si gazului pe care conducatorii vostri imbecili v-au impus in mod artificial si jecmanitor )!!!. In caz contrar, cei care aveti venituri nete sub 2000 lei o sa aveti parte de saracie crunta si disperare !!!!. Fata de cheltuielile pe care vi le-au generat conducatorii vostri imbecili, ceea ce ofera ei in schimb reprezinta doar praf in ochi pe care o sa simtiti in perioada imediat urmatoare. Asta meritati daca in ultimii 30 de ani v-ati ales si ati acceptat conducatori mincinosi, hoti, corupti si imbecili de care aveti parte si acuma !!!. Sa nu va mirati daca multi tineri vor parasi tara in perioada urmatoare . La cheltuielile actuale salariul minim ar trebui sa fie de cel putin 4500 lei brut !!!. Ce este sub aceasta valoare reprezinta o mizerie de salariu, o umilire a celui care munceste !.

 6. Gabriela a spus: 20 decembrie 2021, ora 23:02

  Ar trebui sa fie bucuroşi ca nu se fac reduceri de personal nu sa mai aibă pretenţii la măriri de salar. Salariaţii din privat şi firmele care îs cocosite de dări ce ar trebui sa facă? Dacă nu le convin salariile sa isi dea demisia

 7. Dan Borzescu a spus: 20 decembrie 2021, ora 22:54

  Da sunt de acord,sa vina la privat sa lucreze,daca nu le convine salariul si beneficiile bugetarului roman.Pot sa le promit ca nu vor avea ocazia sa protesteze pentru mariri de salariu la privat.P.S le doresc sa ias la pensie ca tot muritorul de rand.

 8. Normalul a spus: 20 decembrie 2021, ora 22:13

  Cei care apartin de un sindicat obtin de obicei multe drepturi si cresteri salariale. Dar ceilalti ?

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517