22.10.2019 00.00 Dezbatere electorală cu Stela Cădar, invitați: Radu Roca, Adrian Albu, Narcis Micle, Nagy Szabolc. Titlul emisiunii: Care este poziția USR față de guvernul Orban? (reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Info Electoral cu Mihai Sălceanu, invitat: Radu Roca. Titlul emisiuni: Viorica Dăncilă candidat la prezidențiale. (reluare) 04.00 Info Studio cu Ioan Anițaș. Titlul emisiuni: 05.00 În Slujba Comunității cu Mihai Sălceanu, invitat: Mihaela Grigorean. 06.00 Viața la Țară cu Ioan Anițaș.Titlul Emisiuni: 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Dezbatere electorală cu Stela Cădar, invitați: Radu Roca, Adrian Albu, Narcis Micle, Nagy Szabolc. Titlul emisiunii: Care este poziția USR față de guvernul Orban? (reluare) 10.00 Panoramic Sportiv cu Ionuț Blăjean, invitat: Attila Pelcz. Titlul emisiuni: Activitate bogată pentru clubul Judo Master Satu Mare. 10.50 Info Studio (limba maghiară) cu Laczko Eva, invitați: Metecsa Istvan, Habarics Zsolt. Titlul emisiuni: Fotografi din pasiune – fotografii artistice. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Info Electoral cu Mihai Sălceanu, invitat: Radu Roca. Titlul emisiuni: Viorica Dăncilă candidat la prezidențiale. (reluare) 14.00 Dezbatere electorală cu Stela Cădar, invitați: Radu Roca, Adrian Albu, Narcis Micle, Nagy Szabolc. Titlul emisiunii: Care este poziția USR față de guvernul Orban? (reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Educație Ecologică cu Cristina Bursuc, invitat: Radu Roca. Titlul emisiuni: Problematica mediului văzută de un important oficial. 16.45 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu invitat: Maria Carmen Sas. 17.30 Sănătate cu Mihaela Ghiță, invitat: Rodica Lohan. Titlul emisiuni: Tinerii și sănătatea mintală. 18.00 Info Electoral cu Mihai Sălceanu (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Dezbatere electorală , cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Info Electoral cu Mihai Sălceanu (reluare)

Sunteţi de acord cu creşterea salariilor medicilor?

medicii asteapta sa fie platiti mai bine decat pana acum

medicii asteapta sa fie platiti mai bine decat pana acum

  16 mii de medici s-au strâns într-un grup intitulat “Medici gata de grevă generală. Solicităm salarii decente!”, deschis pe o reţea de socializare. Aceştia sunt hotărâţi să deblocheze situaţia salariilor mici din sistemul sanitar luând în calcul mai multe măsuri, printre care şi greva generală.


Pe site sunt prezentate solicitările medicilor, precum eliminarea statutului de funcţionar public al medicului şi totodată salarii decente. Cei 16.200 de membri discută despre situaţia dezastruoasă din sistemul sanitar de stat, aici referindu-se la infrastructura învechită, lipsa medicamentelor şi materialelor sanitare, precum şi foloasele materiale primite de la pacienţi, declarate recent ilegale.

Pe grup este promovată şi o petiţie semnată până în prezent de peste 1.700 de persoane. În aceasta se vorbeşte despre climatul de lucru degradat din sistemul sanitar din România, despre cadrele medicale care părăsesc masiv ţara, despre pacienţii profund nemulţumiţi de modul în care sunt trataţi în sistem.
Totodată se punctează lipsa unei strategii clare şi lipsa de implicare a sindicatelor şi a  Colegiului Medicilor în rezolvarea acestor probleme.
Pe grup fiecare dintre aceştia îşi prezintă nemulţumirile şi revendicările. Postările emană multă supărare şi nemulţumire. Medicii vor să fie luate odată pentru totdeauna măsurile necesare prin intermediul cărora să se schimbe faţa întregului sistem sanitar românesc.”Nu mai vrem să fim complicii celor care nu doresc redresarea sistemului sanitar! Nu mai vrem să asistăm la degradarea climatului de lucru, a relaţiei medic-pacient! Nu mai vrem să “cârpim” actul medical pe motiv că ”merge şi aşa”! Nu mai merge! Atentăm la viaţa pacientului dacă acceptăm improvizaţii în diagnosticul şi tratamentul bolilor! Nu vrem să facem rabat de la principiile de diligenţă, competenţă, prudenţă din Codul Deontologic al medicilor din ţara noastră! Nu mai vrem să fim agresaţi fizic şi verbal când încercăm să salvăm vieţile pacienţilor noştri! Nu mai vrem ca opiniile noastre să fie ignorate de decidenţi! A le ignora înseamnă complicitate la încălcarea drepturilor pacientului! Nu vrem şpagă! Vrem ca societatea să recunoască eforturile noastre şi să le recompenseze după merit! Nu am ales cariera medicală cu gândul la şpagă, ci pentru a salva vieţi, şi pentru aceasta am făcut şi facem sacrificii, de care nu ne plângem, pentru că nimic nu se compară cu satisfacţiile oferite de salvarea de vieţi!”, se arată într-o postare de pe grupul “Medici gata de grevă generală. Solicităm salarii decente!”.

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, arată, într-o postare pe Facebook, că se va întâlni cu reprezentanţii sindicatelor din sănătate şi ai medicilor, dar şi cu premierul şi ministrul de Finanţe, pentru a găsi soluţii pentru majorarea veniturilor medicilor.

Invităm cititorii să răspundă la următorea întrebare:

Sunteți de acord cu creșterea salariilor medicilor?
Abonează-te acum Online!
 1. bilii a spus: 01 septembrie 2015, ora 21:28

  la carei merge spaga la greu mediciii nu sant buni adica nu isi fac mes. bine dau diagnostic diferit sant flegmaticiii ….dc. borz un nesimtit vb fff urat cu pacientiiii

 2. bilii a spus: 01 septembrie 2015, ora 21:25

  pentru cei cu salar mic da …restu i-au baniii la negru la greu

 3. Eugen a spus: 19 august 2015, ora 11:53

  Medicii buni nu pleaca din tara de buna voie ci pt. un trai mai bun ce se oglindeste si in nivelul lor de salarizare (pt. un salariu mai bun). Daca sunt prost platiti medicii buni vor pleca din tara in continuare iar noi vom ramane cu cei cu pregatire slaba care nu au ce cauta in strainatate. Pt. a-i tine/ atrage/reatrage in tara medicii buni trebe platiti in mod decent si nu in bataie de joc asa cum se face in momentul actual. O natiune nu poate exista fara cultura, invatamant si sanatate !, dar poate exista fara guvernanti incompetenti, mincinosi, hoti si corupti !. Guvernantii actuali sunt dusmanii natiunii !.

 4. careian a spus: 18 august 2015, ora 22:14

  si daca ar avea 5000 de euro tot ar lua spaga nu mai prostiti lumea

 5. Eur-hopa. a spus: 18 august 2015, ora 15:56

  Nu este problema pacientului sa organizeze munca doctorilor, turele si plata acestora. Ca ei sunt obositi, credem. Cauzele sunt doua: pacienti multi care solicita mai mult timp si cabinetele lor particulare. Sigur trebuie platiti mai bine, dar ma intreb fara rautate: un salariu mare le va micsora din oboseala?
  Asigurarea unui numar mai mare de medici trebuie facuta cu prioritate. De sanatatea si educatia populatiei ar trebui sa tinem cont, altfel, daca stam cu gandul doar la sporirea infinita a averilor, se duce tara de râpă. O mama buna isi graneste copiii si abia pe urma mananca si ea.

 6. Babacu a spus: 18 august 2015, ora 13:35

  Iti prezint doar 3 cazuri de indiferenta a doctorilor din Satu Mare:
  1. Mama de 89 ani a unei doamne colege a fost internata pentru o viroza. I s-au administrat perfuzii cite 2 litri pe zi timp de aproape o saptamina, fara niste analize aprofundate. A fost mai mult decit a putut suporta organismul ei. I-au dat metabolismul peste cap si a murit apoi in citeva ore.
  2. Un membru al familiei mele a venit la Spitalul Judetean cu cancer limfatic. O doctorita tinara n-a avut curiozitatea profesionala sa-i faca analizele desi organismul era plin de ganglioni. I-a spus sa revina peste 3 luni. Noroc ca l-am convins sa plece urgent la Oradea unde s-a descoperit ca avea hemoglobina sub jumatate din cit era normal si cu siguranta ar fi murit dupa citeva zile. Acum inca urmeaza tratamente severe. Ce apreciere merita doctorita (culmea, tinara, deci teoretic cu dorinta de a invata!)?
  3 Un alt membru al familiei mele a fost operat de litiaza biliara. Acum trebuie sa mearga inapoi la operatie pentru ca nu l-au cusut bine si operatia s-a desfacut. Deci ca o operatie sa reuseasca trebuie facuta de doua ori la Satu Mare.
  Astfel de cazuri mai stiu multe, astea sint doar din ultimul an.

 7. gigi a spus: 18 august 2015, ora 12:51

  Sunt de acord cu cresterea salariilor medicilor care lucreaza in sistemul public.Dar nu pot fi de acord cu faptul ca un medic sa lucreze si la stat si la privat deoarece pacientii sunt indrumati dupa primul contact cu medicul din spital sau policlinica la propriul cabinet.Si daca ar fi ,,puricati’ cate consultatii dau si cate chitante emit medicii la privat ati avea surpriza sa vedeti ca salariul pe o luna al unui medic el il produce de multe ori pe zi.Cine vrea salarii mai mari sa ramana doar medic in sistemul public,mi se pare corect si de bun simt,altfel imi pun si eu problema daca sunt atat de extenuati cum reusesc sa tina atatea consultatii in privat?

 8. numeletau a spus: 18 august 2015, ora 12:02

  Stie oare careva din cei ce lasa commenturi negative pe acest topic cati pacienti satmareni primeste UPU satu mare in fiecare an?
  Stie oare cati medici lucreaza in acest serviciu? si cate ore de munca au pe saptamana?
  Rog sa va interesati si sa vedeti ca numarul pacientilor a crescut EXPONENTIAL iar personalul e acelasi care efectiv nu face fata numarului abundent de pacienti.
  E foarte usor sa critici. Mai ales cand nu te intereseaza date concrete si situatia reala.. ca nu vine nimeni la satu mare sa ingroase randurile medicilor care salveaza vieti..toti pleaca in strainatate. respect.
  din punctul meu de vedere medicii satmareni merita tot respectul ( majoritatea lor in orice caz)

 9. PILAR a spus: 18 august 2015, ora 10:42

  Medicii din Satu Mare nu sint medici nustiu unde au studiat dar mor oamenii aia sigur nu fac nimic daca nu pui bani in buzunar .Nimeni nu pune fortat banii ca sint multe oameni ca dau ultimul bani si dupa aceea nau ce minca asa ca medicii nu merita cresterea salariilor

 10. Eugen a spus: 18 august 2015, ora 10:14

  Daca deputatii pt. nemunca si-au permis sa-si dubleze salariile si asa nesimtite, iar presedintelui i-au triplat salariul pt. excursiile facute, ca in rest, nu se poate lauda cu nimic facut pt. noi alegatorii, atunci si celelalte categorii sociale merita cel putin dublarea salariului si ar trebui sa se manifeste in acest sens mergand chiar pana la greva generala blocand economia !. Nu ar trebui sa mai acceptam sa fim batjocoriti in asemena hal de catre cei care ne jecmanesc pe zi ce trece.

 11. Babacu a spus: 18 august 2015, ora 09:31

  Vreau sa mai completez ceva: in Satu Mare calitatea actului medical a scazut foarte mult in ultimii ani. Toata lumea vorbeste ca doctorii din Satu Mare sint spagari, plafonati si incompetenti. Am prieteni carora le-au murit parinti si rude in Spitalul Judetean doar pentru ca nu li s-a aplicat tratamentul adecvat (nu neglijenta, ci dezinteres). Aproape toti cei care au probleme grave de sanatate sint indrumati fie la Cluj, fie la Oradea, fie la Tirgu Mures. Nu risca sa se lase pa mina medicilor din Satu Mare. Chiar si membri din familia mea au plecat de urgenta la Oradea, altfel riscau sa moara cu zile (li s-a spus sa revina peste 3 luni cind situatia lor era foarte grava, daca nu pleca urgent la Oradea ar fi murit in 2 saptamini). In aceste conditii este normal ca neavind in portofoliu cazuri grele rezolvate, medicii satmareni au ramas in urma. Nu e numai vina lor, dar au si ei parte de vina. Cu atit mai mult nu-i inteleg cind se lacomesc la amarita pensie a unui necajit. E clar ca redarea increderii in sistemul de sanatate nu tine numai de salarii si dotari, ci si de modul cum se respecta juramintul lui Hypocrate.

 12. om a spus: 17 august 2015, ora 23:17

  Cea mai stressanta meserie si cea mai suprasolicitanta cu 30 de ore de garda continuu,pana si femeia de serviciu merge acasa dupa 12 ore de tura de noapte si are si zile libere ,iar medicul ramane sa lucreze 30 de ore ……Cat desre spaga este umilitoare si fiecare sa-si pastreze baniii……cel care da trebuie sa i-a zece ani de………este cel care baga in buzunar fortzat…….

 13. ciprian a spus: 17 august 2015, ora 16:05

  Indiferent de cat li se vor mari salariile tot vor pretinde SPAGA; e un virus fixat deja in ADN-ul medicilor

 14. Babacu a spus: 17 august 2015, ora 10:39

  Da, cu conditia sa nu mai primeasca spaga.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.