Ştrandul termal din Tăşnad şi-a deschis porţile

Scris de I. Z., 29 aprilie 2016 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
bazine cu apa termala din Statiunea turistica Tasnad

bazine cu apa termala din Statiunea turistica Tasnad

Staţiunea balneoclimaterică din Tăşnad şi-a deschis porţile joi dimineaţă pentru a-i primi pe turiştii care anul acesta, în loc de tradiţionalele mese în familie, au ales să se relaxeze într-unul dintre bazinele cu apă termală.

Primăria oraşului Tăşnad îi surprinde pe cei care vor alege să îşi petreacă concediile în staţiune cu câteva elemente de noutate.

“Anul acesta primim turiştii cu câteva lucruri noi, ca în fiecare an: în primul rând sunt realizate toate lucrările pentru buna funcţionare a campării pentru cei care vin cu corturi sau rulote, s-au modernizat aleile pietonale din zona centrală a staţiunii, funcţionează deja noul centru de informare turistică şi de asemenea sunt pregătite terenurile de sport pe nisip de plajă şi covor artificial pentru cei care doresc să practice anumite sporturi în staţiune. Până la sfârşitul acestei luni vom finaliza şi pista de biciclete şi cei care vor dori să facă plimbări pe bicicletă vor avea posibilitatea, poate vom achiziţiona şi noi şi se vor putea închiria de la centrul de informare turistică. Ne rămâne un singur lucru nefinalizat, respectiv parcarea în zona centrală, dar licitaţia este făcută, în cursul săptămânii viitoare ne apucăm şi de această parcare”, a spus Vasile Mitraşca,  primarul oraşului Tăşnad.

Nu doar autorităţile s-au pregătit intens pentru a face faţă noului val de turişti. În această perioadă şi hotelierii din zonă sunt pe ultima sută de metri cu pregătirile, unii dintre ei fiind chiar presaţi de timp, pentru că deja multe dintre camere au fost închiriate. Primarul Vasile Mitraşca susţine că a avut chiar ieri o întâlnire cu hotelierii din zonă pentru a pune la punct ultimele detalii cu care să îi surprindă anul acesta pe turişti, mai ales că staţiunea, spune primarul, are nevoie pentru a se dezvolta de un parteneriat solid între agenţii economici din zonă şi autorităţile locale. Staţiunea Tăşnad oferă şi anul acesta peste o mie de locuri de cazare clasificate, iar cei care vin în staţiune se pot orienta şi spre baza de tratament din Tăşnad, care pune la dispoziţia lor multiple servicii de refacere corporală.

Ştrandul termal va funcţiona începând de azi, 28 aprilie, la capacitate normală. Cele cinci bazine disponibile, dintre care unul pentru copii, vor fi alimentate cu apa termală care provine de la o adâncime de 1.200 de metri şi pe care Institutul Naţional de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie din Bucureşti o recomandă pentru utilizare în cură externă în următoarele afecţiuni: reumatismale degenerative, reumatismale abarticulare,  neurologice periferice cornice, ginecologice cronice în afara puseelor inflamatorii, afecţiuni posttraumatice şi în cazul bolilor asociate: boli profesionale, endocrine şi boli de metabolism.

Anul acesta adulţii vor plăti pentru un bilet de intrare 15 lei pe zi, în timp ce copiii, elevii, studenţii şi pensionarii 10 lei pe zi, iar cei care doresc să vină cu rulota sau cortul plătesc pentru o zi de campare între 3,5 şi 5 lei pe zi. Copiii, elevii şi studenţii din casele de copii, precum şi din instituţii similare, au acces gratuit, iar pensionarii, la recomandarea medicului, beneficiază de 5 intrări gratuite pe an.

Abonează-te acum Online!
  1. Rodica Sima a spus: 31 august 2020, ora 12:18

    Buna ziua,
    suntem un grup de 4 persoane si dorim rezervare la strand pentru zilele de 5,6 si 7 septembrie 2020.
    Multumesc!

  2. Nemet Vasile a spus: 02 august 2018, ora 13:26

    Buna ziua as dori sa stiu daca e deschis si in luna Decembrie va multumasc.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517