Image 1
Image 2

Spectacol automobilistic în Carei

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

A treia etapă din Campionat Rally Sprint Satu Mare va avea loc sâmbătă

raliu2După ce primele două etape din cadrul Campionatului Rally Sprint s-au desfășurat în municipiul Satu Mare, spectacolul automobilistic se va muta în Carei pentru a treia etapă.

Aceasta este programată pentru ziua de sâmbătă, 27 iulie și se anunță a fi un show de zile mari. Competiția se va desfășura pe strada 1 Decembrie 1918 pe un traseu care măsoară 1,7 km.

Campionatul Rally Sprint aflat la ediția a VIII-a, revine într-o etapă în Carei după 3 ani de zile. Este un concurs deschis pentru orice tip de autoturism. Sâmbătă, pe strada mai sus amintită, va fi și un “Drift Show & Taxi” după cum îl numesc organizatorii. Pasionații se pot înscrie, de altfel “Sunt invitați să vină toți cei care doresc să vadă cum este să conduci cu viteză mare pe o stradă dintr-un oraș, fără ca cineva să te amendeze” ne-a declarat David Seletye, directorul ACR Satu Mare. Și-au anunțat prezența piloți din Satu Mare, Baia Mare, Oradea, Cluj Napoca, Dej, Deva, Hunedoara. În jur de 25 sunt din Satu Mare.

Programul concursului din 27 iulie, organizat de ACR Satu Mare, CS Auto-Karting Rider’s şi primăria municipiului Carei este următorul:

– de la ora 8.00 – înscrieri;

– de la ora 10.00 – antrenamente şi manşe cronometrate.

Una peste alta, campionatul se împarte în mai multe clase, după cum urmează:

Grupa juniori

– JN1 – persoanele cu vârsta între 8-15 ani cu autoturisme cu tracţiune faţă, sau spate cu capacitatea cilindrică reală sau echivalentă de maxim 2000 cmc şi cu putere maximă de 150 CP;

– JN2 – persoane cu vârsta între 15-18 ani, autoturismele menţionate la JN1;

Grupa nelicenţiaţi

– ON1 – autoturisme cu tracţiune faţă cu o cilindre reală sau echivalentă de maxim 1500 cmc;

– ON2 – tracţiune faţă, între 1501-2000 cmc;

– ON3 – autoturisme cu tracţiune pe spate indiferent de cilindree;

Grupa Only Open

Aici participă toţi concurenţii care nu se regăsesc în grupele de mai sus.

– OO1 – autoturisme cu tracţiune faţă şi tracţiune integrală indiferent de cilindree. Aici pot participa concurenţii care au urcat pe podium la finalul unei ediţii Rally Sprint;

– OO2 – autoturisme cu tracţiune pe spate indiferent de cilindree.

Va exista şi o clasă denumită simplu Open, unde pot participa doritorii înscrişi la una dintre grupe, după achitarea unui sprijin material suplimentar organizatorilor. Taxa de participare este la fel ca şi anul trecut, de 60 de lei (30 lei pentru membrii ACR).

Regulamentul se poate găsi pe site-ul www.acr.ro.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with