Image 1
Image 2

O medalie de argint şi una de bronz pentru spadasinii sătmăreni

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 La C.N. de copii – individual

scrima2După sabie şi floretă, Campionatele Naţionale de scrimă pentru copii de la Bucureşti continuă de miercuri cu spadasini pe planşe. În prima zi a fost rândul băieţilor să tragă la individual, iar spadasinii de la CS Satu Mare au “smuls” două medalii, una de argint prin Adam Macska şi una de bronz prin Balasz Silagyi.

Campionul naţional de anul trecut la cateogoria 12-13 ani, Adam Macska nu a reuşit să-şi păstreze titlul. În grupe a avut 6 victorii din tot atâtea posibile, a bătut tot până în finală unde a întâlnit un sportiv din Craiova. Din păcate a pierdut cu 10-4. Am fi putut avea o finală cu doi sătmăreni însă acelaşi spadasin de la LPS Craiova l-a eliminat în semifinale pe Balasz Silagyi cu scorul de 10-6. Alţi sătmăreni la această categorie de vârstă au fost Alex Oroian care a pierdut pentru intrarea în tabloul de 16 şi David Zima care a pierdut pentru intrarea în tabloul de 8.

Băieţii sunt antrenaţi de Francisc Csizar şi Lehel Nagy, iar acesta din urmă ne-a declarat că ”Rezultatele sunt foarte bune pentru noi, avem două medalii. Avem şanse să luăm una şi joi pe echipe. Vom vedea cât de preţioasă va fi şi dacă va fi.“

Micii floretişti au intrat în vacanţă

De curând competiţia s-a încheiat pentru micii floretişti de la CS Satu Mare. După cum v-am informat, echipa fetelor a reuşit să ia 3 medalii de bronz, două la individual şi una pe echipe. Acestea s-au întors în Satu Mare miercuri dimineaţă. “A fost un campionat foarte puternic, iar rezultatele sunt foarte bune pentru noi. Avem speranţe pentru viitor, avem sportive foarte bune şi încet vom creşte. S-a văzut munca pe care am depus-o la antrenamente. Jumătate din cele 12 floretiste s-au aflat la primul CN. După acest concurs au intrat în vacanţă iar noi antrenorii încercăm să punem la punct unele cantonamente” ne spune antrenorul Dan Şuta. Anul trecut fetele au luat o singură medalie, tot cea de bronz pe echipe.

De partea cealaltă, la floretă băieţi, chiar dacă nu au reuşit să ia nicio medalie, sătmărenii s-au descurcat bine. “Aşteptam mai mult de la această ediţie, însă nu a fost să fie. Băieţii au tras foarte bine însă au avut emoţii lucru ce s-a văzut, mai ales la Pop Edvin. Acesta a tras însă foarte bine pe echipe unde pentru locul trei cu Steaua a avut 30 de tuşe. Am pierdut însă cu 42-35. Băieţii au intrat în vacanţă iar în 11 august vom merge într-un cantonament la Szeged” ne-a declarat antrenorul Arnold Izsaki.

CN de spadă continuă joi cu proba pe echipe băieţi, iar în 5-6 iulie vor intra pe planşe fetele.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with