Image 1
Image 2

Mare meci pe stadionul Olimpia!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Vineri, de la ora 18.00, vor juca fostele glorii ale Olimpei şi clubului Ferencvaros Budapesta

grup2În cadrul unor manifestări organizate la sfârşitul acestei săptămâni de organizaţia judeţeană a UDMR, la Satu Mare va avea loc un eveniment sportiv deosebit, care, suntem siguri, va strânge câteva mii de spectatori.

Evenimentul, unul de mare calibru, este un meci amical de fotbal în care se vor întâlni echipele de old boy’s ale Olimpiei Satu Mare şi Ferencvaros Budapesta, cel mai iubit club de fotbal din Ungaria. Fostele glorii ale celor două cluburi se vor întâlni pe stadionul Olimpia cu începere de la ora 18.00. De la Ferecnvaros şi-au anunţat participarea mai mulţi jucători care au făcut istorie în Ungaria. Printre cei care sunt aşteptaţi la Satu Mare se numără Végh, Szűcs, Arany, Milovanovic, Dragóner, Desztanik, Bubcsó, Szkukalek, Szeiler, Lipcsei, Szekeres, Keller, Horváth, Wukovics şi Szenes. Ultimul a fost jucătorul Olimpiei în urmă cu 20 de ani aşa că va evolua câte o repriză la ambele formaţii.

Olimpia are o listă lungă de invitaţi, circa 60 de jucători din vechea generaţie. Printre cei care sunt aşteptataţi la stadion se numără Gabi Both, Didi Prodan, Ludovic Keizer, Mircea Bolba, Naom, Sandu Matei, Gabor Gerstenmaier, Florin Fabian, Andrei Balog, Bathori, Aurel Boc, Tibi Szilagyi, Tibi Csik, Puiu Melnic etc. Dar vedeta reuniunii ar putea fi antrenorul Emerich Jenei. Venerabilul antrenor, legat prin soţie de oraşul nostru, a stat pe banca tehnică a Olimpiei la începutul anilor ’80 pentru o perioadă scurtă de timp. Domnia sa a acceptat invitaţia de a veni la această manifestare.

Balonul de Aur a lui Florian Albert

Cu câteva zile înainte de meci, la Colegiul Naţional Kolcsey Ferenc a fost deschisă o expoziţie dedicată clubului Ferencvaros, în special jucătorului Florian Albert. Născut în 1941, Florina Albert a jucat numai la Ferencvaros între anii 1958-1974. A avut 351 de meciuri marcând 256 de goluri. A jucat de 75 de ori în naţionala Ungariei (31 de goluri). În anul 1967 a primit Balonul de Aur, distincţie acordată celui mai bun fotbalist european. La inaugurarea expoziţiei au fost de faţă cei doi copii ai lui Florian Albert.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

FOTBAL

Infarct pe teren în Premier League

Meciul Bournemouth – Luton, din Premier League, a fost suspendat sâmbătă, 16 decembrie 2023, în minutul 65, la scorul 1-1. Motivul? Tom Lockyer, jucător la Luton Town, a suferit un stop cardiac în timpul meciului.