Image 1
Image 2

Liga a IV-a începe pe 12 august, iar Liga a V-a pe 19

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Conform Adunării Generale a AJF-ului de sâmbătă

Adunarea Generala a strans conducatorii de cluburi din fotbalul autohton
Adunarea Generala a strans conducatorii de cluburi din fotbalul autohton

Sâmbătă dimineața la sediul AJF Satu Mare a avut loc Adunarea Generală, la care au participat delegații și antrenorii tuturor echipelor din Liga a IV-a, a V-a și juniori. Ședința a fost condusă de președintele Ștefan Szilagyi, avându-i alături pe vice-președinții Zoltan Pataki și Cornel Ziman.

Aceasta a fost ordinea de zi:
1.Raportul Comisiei de Cenzori (venituri şi cheltuieli pe anul 2011)
2.Modificarea statutului AJF Satu Mare, conform cerinţelor FRF
3.Stabilirea calendarului competiţional 2012-2013 (Liga 4, Liga 5, juniori)
4.Alegerea reprezentanţilor echipelor din Liga a IV-a şi Liga a V-a în Comitetul Executiv pentru ediţia de campionat 2012-2013.
5.Diverse.
La primul punct, Cornel Ziman a prezentat veniturile și cheltuielile AJF-ului. Astfel, au intrat în cont 272.332 de lei și s-au cheltuit 267.194 lei, ceea ce rezultă un excedent de 5138 de lei, astfel instituția nu are datorii la bugetele locale sau la bănci. Echipele au fost rugatesă achite restanțele financiare către AJF, măcar o parte, pentru a nu îngreuna munca.

Statutul AJF se va modifica

În ceea ce privește modificarea statutului AJF-ului, conform cerințelor FRF, toate echipele au primit în timpul campionatului acest statut, drept urmare s-a votat în unanimitate, ceea ce va duce la o colaborare mult mai bună între forurile fotbalistice. Referitor la stabilirea calendarului competițional 2012-2013, s-a decis ca liga a IV-a să înceapă pe 12 august, cu două etape intermediare, în 29 august și 12 septembrie, iar dacă vremea o va perimite se vor juca două etape din retur, până pe 18 noiembrie.

Seriile pot suferi modificări

În prima serie au fost repartizate Gama Homoroade, Dacia Medieșu Aurit, Energia Negrești-Oaș, Recolta Dorolț, Someșul Cărășeu, Cetate Ardud, Turul Micula, Talna Orașu Nou, Someșul Odoreu, AS Livada, Voința Lazuri, Voința Doba, Voința Sătmărel, nou promovata Victoria Apa, Unirea Păulești și Sportul Botiz. Din seria B vor face parte Victoria Carei, Olimpia Căuaș, Someșul Oar, Unirea Tășnad, Frohlich Foieni, Schwaben Cămin, Real Andrid, Viitorul Vetiș, Stăruința Berveni, Fortuna Căpleni, Victoria Petrești, Kneho Urziceni, Voința Babța, Gloria Moftinu Mare, Unirea Pișcolt și nou promovata Crasna Moftinu Mic. În liga a V-a se va da startul pe 19 august și se va termina aproximativ la aceeași dată cu eșalonul al patrulea, însă depinde de numărul final de echipe care se vor înscrie. Până acum, tabelul cu seriile arată astfel: din seria A fac parte Băile Termale Acâș, Vulturii Santău, Recolta Sanislău, Chesi Hodod, Speranța Bogdand, Dacia Supur, Victoria Tiream, Stil Tășnad, Schamagosch Ciumești, AS Ghenci, Olimpia Domănești, Luceafărul Decebal, AS Scărișoara și noile înscrise Crasna Craidorolț și Platanul Marna, iar din seria B Ugocea Porumbești, Unirea Bercu, Recolta Dara, Înfrățirea Tarna Mare, Speranța Halmeu, Vulturii Agriș, FC Certeze, Venus Dumbrava, Forestiera Bixad, Gloria Valea Vinului, Șoimii Mădăras, Atletic Satu Mare, Arsenal Vetiș și noile înscrise Știința Beltiug și Prietenia Crucișor. Însă, aceste serii, din ambele campionate nu sunt complete, sau ar putea apărea modificări, tocmai de aceea nu a fost tras la sorți programul etapelor.

Acest lucru urmează să îl stabilească, pe 16 iulie Comitetul Executiv, adică reprezentanții echipelor din județ, care au rămas aceeași, până la alegerile din 2013, conform noului statut. Astfel, din liga a IV-a fac parte Florin Mulcuțan (Olimpia Căuaș), Augustin Pop (Someșul Odoreu), Arpad Toth (Victoria Petrești), Alexandru Vincze (Recolta Dorolț), iar din liga a V-a Pavel Nagy (Stil Tășnad) și Vasile Zah (Venus Dumbrava). În ceea ce privește folosirea juniorilor, cei născuți în 1993 pot juca până la finalul anului calendaristic, iar în ceea ce privește cadeții, cei născuți în 1991 până la terminarea campionatului. La rubrica “Diverse”, mai mulți conducători de echipe s-au interesat de anumite aspecte, referitoare la folosirea jucătorilor sub o altă identitate, folosirea adeverințelor false și altele. Un aspect interesant, votat de toată lumea a fost cel al lui Alexandru Pinter de la Schamagosch Ciumești. Acesta a propus ca echipa care nu se prezintă la jocul din campionat să plătească o amendă echivalentă cu baremul de arbitraj, propunere valabilă în ambele ligi. Cu alte cuvinte, brigada de arbitrii va fi plătită de echipa care nu se prezintă, adică, de obicei, de echipa oaspete. Dacă nu se va achita această sumă, formațiile respective nu vor mai fi programate în campionat. În ceea ce privește ședința aceasta a durat în jur de o oră, cei prezenți fiind foarte operativi, de aceea merită felicitați, pentru că în anii anteriori, Adunarea Generală dura minim două ore.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with