Image 1
Image 2
Acasa

Cupa Informaţia Zilei la şah960 are loc în 1 iulie

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Va fi primul turneu open organizat în România pentru această variantă de şah

Bobby Fischer (stanga) intr-o partida de sah960 cu Zsuzsa Polgar
Bobby Fischer (stânga) într-o partidă de şah960 cu Zsuzsa Polgar

    CS Voinţa-Informaţia Zilei Satu Mare, cu sprijinul ziarului Informaţia Zilei, va organiza un eveniment sportiv în premieră naţională, duminică 1 iulie 2012. Este vorba de primul turneu open de şah960 organizat în România.

Şah960 este numele unei variante concepute şi prezentate de fostul campion mondial Bobby Fischer la mijlocul anilor ’90 ai secolului trecut şi omologată de FIDE. Poziţia iniţială a figurilor se stabileşte prin tragere la sorţi înaintea partidei, respectând două condiţii: nebunii trebuie să stea pe culori diferite, iar regele să se afle între cele două turnuri, ajungând la rocadă pe locurile cunoscute din şahul obişnuit.

Cupa Informaţia Zilei la şah960 va fi un turneu open deschis tuturor jucătorilor, fără limite de vârstă sau tărie de joc. Va avea 7 runde, în sistem elveţian, timp de gândire 2×25 minute, cu 5 minute de acomodare cu poziţia iniţială. Fiecare rundă se va juca cu o altă poziţie de start. Fondul de premii este de 1.700 RON, locul 1 luând 700 RON. Seara va avea loc un turneu de şah blitz, 2×5 minute, tot cu 7 runde şi 700 RON fond total de premii. Pentru turneul de şah960 înscrierea costă 30 RON (20 pentru juniori şi pensionari), iar la blitz 20 RON (respectiv 15).

Festivalul şahist va fi găzduit de Complexul Ecologic “Casa Verde” din Grădina Romei. Sponsorul evenimentului este Cabinet dr. Coica. Arbitru va fi Ciprian Muntean, organizator internaţional FIDE, care poate fi contactat la telefon 0744 868 688, 0724 497 926 sau e-mail [email protected] pentru înscrieri şi informaţii. Povestea lui Fischer şi a variantei sale o vom reda în Informaţia de Duminică.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with