Image 1
Image 2

Băieţii de la CS Satu Mare şi-au păstrat titlul de campioni

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Spadasinii au cucerit aurul la Campionatul Naţional de copii pe echipe

scrima3După 6 zile de concurs a venit şi medalia de aur pentru sportivii de la CS Satu Mare. Aceasta a fost cucerită la spadă-băieţi pe echipe. Au tras pentru această reuşită Adam Macska, Balasz Szilagyi, Alex Oroian şi David Zima.

Campionatele Naţionale de scrimă au început în 29 iunie. De atunci s-a tras la sabie, apoi la floretă iar zilele acestea a intrat pe planşe spada. La floretă am luat 3 medalii de bronz, la spadă o medalie de argint şi una de bronz la individual, iar joi au intrat în competiţie echipele de spadă la băieţi.

Aşa cum era de aşteptat, băieţii de la CS Satu Mare au luat o medalie. După o prestaţie excelentă s-a dovedit a fi cea mai preţioasă. Cu această performanţă, echipa formată din Adam Macska, Balasz Szilagyi, Alex Oroian şi David Zima, şi-a păstrat titlul obţinut anul trecut.

La startul concursului de joi s-au aliniat 15 echipe din mai multe judeţe ale României. CS Satu Mare a intrat direct în tabloul de 8 unde a întâlnit un club privat din Bucureşti, numit Quattro. Ai noştri s-au impus cu scorul de 45-28, însă trebuie să precizăm faptul că băieţii au câştigat uşor cu toate echipele până-n finală. A urmat apoi lupta cu LPS Constanţa, scor 45-29 iar în finală sătmărenii au câştigat medalia de aur cu 45-25.

“Am aşteptat un rezultat foarte bun însă totul a stat în mâinile băieţilor. După concursul la individual băieţii au fost puţin supăraţi că nu au obţinut o medalie de aur, însă acest lucru nu i-a afectat. Dimpotrivă, i-a ambiţionat şi au tras foarte bine. Ne bucurăm că am reuşit să ne păstrăm titlul obţinut cu aceeaşi formaţie din 2012” ne spune antenorul Lehel Nagy.

Alături de echipă a fost şi antrenorul Francisc Csizar care a ţinut să-i felicite, menţionând faptul că antrenorul Lehel Nagy, precum şi spadasinii seniori Adrian Pop şi Adrian Silaghi au făcut o treabă foarte bună cu aceşti băieţi.

“A venit aurul mult aşteptat după 6 zile în care sportivii de la CS Satu Mare au tras prima dată la floretă, iar apoi la spadă individual. Vreau să felicit întreaga echipă pentru rezultatul deosebit obţinut” ne-a declarat, printre altele, directorul CS Satu Mare, Marcel Tarţa, cel care a fost şi el prezent în Bucureşti.

De vineri intră fetele în acţiune

Campionatele Naţionale de scrimă copii se apropie încet de final. Începând de vineri vor intra în competiţie fetele. Printre acestea, desigur, se află şi sportive de la clubul sătmărean. După rezultatele de anii trecuţi, dar şi din ultima perioadă, şi aici vom avea medalii. Vineri se va desfăşura proba individuală, iar sâmbătă cea pe echipe. Spadasinele din Satu Maer: – Amarillisz Pallai, Melany Pfeifer, Eszter Poti (12-13 ani), Zsofia Kato, Boglarka Szabo, Maria Crăciun (10-11 ani), Cristina Ziman (8-9 ani). Sportivii noştri se vor întoarce în Satu Mare duminică.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns