Image 1
Image 2

Spectacol dedicat Zilei Femeii prezentat de Școala de Arte

Fotografie de grup a participanților
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Fotografie de grup a participanților
Fotografie de grup a participanților

Joi spre seară, în studioul de balet al Școlii de Arte Satu Mare a fost prezentat un spectacol al claselor muzicale și de teatru ale instituției, dedicat Zilei Internaționale a Femeii.

Spectacolul a început cu o piesă dedicată mamelor, interpretată de Krisztina Strugurel și Andrei Olosuteanu, elevi ai profesoarei Gema Marian. A urmat una din cele mai romantice lucrări ale lui Ludwig van Beethoven, celebra “Fur Elise”, cântată la pian de David Mureșan (elev al profesoarei Maria Varga). Bianca Balogh, eleva profesorului Călin Keresztes, a cântat apoi “Mama, doar mama”, piesă lansată de Corina Chiriac. A urmat Titus Tocaci (clasa prof. Cecilia Mare) cu “A day in heaven’’ (O zi în rai), iar apoi scena a revenit poeziei în limba maghiară recitate de Kárpiszki Zsófia și Csukás István (clasa prof. Kovács Éva).

S-a continuat cu o “Rumbă lentă“ interpretată de Patric Dohi (clasa prof. Gabriela Pomian), iar apoi Rebeca Dobie și profesoara ei, Beata Pap, au cântat împreună “Ce scumpă-i mama mea”. Alexia Săveanu (clasa prof. Cecilia Mare) a prezentat o piesă celebră a lui Vangelis, din filmul “Chariots of fire”, iar apoi ne-am întors la un cântec dedicat mamei, cu Mara Marco și Raluca Buc, pregătite de soții Beata și Răzvan Pap.

Un scurt program de muzică medievală din secolele XII-XV a prezentat Ilonczai Hunor, elev al profesoarei Csendes Judit, după care Kárpinszki Benedek și Csukás István, pregătiți de Kovacs Eva, au oferit un nou moment poetic. Propszt Karola (clasa prof. Kuki Zsolt) ne-a purtat prin muzica lui Gary Jules și Yiruma, iar Zajti Gerlinde și Máté Péter, elevii profesorului Sallai László, au cântat un șlagăr maghiar.

După un moment eminescian oferit de Ilinca Ududec, eleva profesorului Carol Erdos, finalul serii a aparținut folclorului, cu o suită instrumentală prezentată de Darius Puț (clasa prof. Cristian Totpati) și un cântec al Izabelei Roman (clasa prof. Vasile Chioran). Cu siguranță doamnele prezente în sală au avut destule motive de bucurie.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with