Image 1
Image 2

Spectacol de Dragobete la Centrul Cultural “G.M. Zamfirescu”

Imagine din spectacol
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Au evoluat ansamblurile folclorice ale Şcolilor de Arte din Satu Mare şi Baia Mare

Imagine din spectacol
Imagine din spectacol

Joi seara, Sala Mare a Centrului Cultural G.M. Zamfirescu din Satu Mare a fost arhiplină la festivalul folcloric intitulat “Cântă şi încântă de Dragobete”, organizat sub auspiciile Şcolii de Arte cu sprijinul Consiliului Judeţean Satu Mare.

Început cu ceva întârzîere, spectacolul a fost prefaţat de acordarea unor diplome de excelenţă din partea Consiliului Judeţean, pentru promovarea folclorului românesc, mai multor personalităţi implicate în spectacol. Au fost premiaţi, printre alţii, Dan Daniel, liderul ansamblului vocal-instrumental “Doina Codrului” al Şcolii de Arte “Liviu Borlan” din Baia Mare, Grigore Simionca, cel care conduce formaţia de dansuri a aceleiaşi instituţii, Vasile Chioran, cel care a relansat ansamblul de muzică populară al Şcolii de Arte sătmărene în ultimii ani, profesori şi muzicieni sătmăreni (Petru Voropciuc, Călin Damşe ş.a.), dar şi invitatul special al serii, solistul vocal Petrică Mureşan, cu prestaţia căruia s-a încheiat spectacolul. Diplomele au fost acordate de consilierul cultural Felician Pop, care a transmis un salut din partea preşedintelui Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef.

Deşi s-au confruntat cu mari probleme de spaţiu din cauza scenei mici din sala aleasă pentru spectacol, cele două ansambluri au reuşit să binedispună publicul, în contextul în care spectacolele de folclor sunt destul de rare în Satu Mare. Admirabilă a fost prestaţia dansatorilor, nevoiţi să se descurce pe centimetri pătraţi şi fiind nu o dată la foarte mică distanţă de marginea scenei, cu o reală posibilitate de accidentare. Totuşi, ei nu au făcut compromisuri în ce priveşte calitatea interpretării lor.

Violonistul Dan Daniel s-a născut la data de 30 august 1976, în Buciumi, şi este unul dintre cei mai îndrăgiţi instrumentişti ai Maramureşului. În 1994 se angajează la Ansamblul Folcloric Naţional profesionist “Transilvania” din Baia Mare, reuşind să ajungă în scurt timp dirijorul acestuia. Devine apoi profesor al Şcolii Populare de Arte “Liviu Borlan” Baia Mare, catedra de vioară, iar apoi director al acestei instituţii.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

IFPLUS BIJUTERIILE MEREU LA MODĂ

Purtarea cerceilor, o modalitate de înfrumusețare

Orice femeie deţine în cutia cu bijuterii măcar o pereche de cercei, dar te-ai întrebat vreodată care este istoria acestui accesoriu sau ce a reprezentat de-a lungul istoriei umanităţii?

This content is for IZ Plus Lunar, IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si Tiparit si PDF Lunar, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ <35, IZ PLUS ANUAL, and IZ PLUS 3 LUNI members only.
Log In Join Now