Image 1
Image 2

Soții Dragoș-Crasnai, polițist și inspector DSP, trimiși în judecată sub control judiciar pentru luare de mită

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată în stare de control judiciar a inculpaților Dragoș Crasnai Ciprian Ioan și Dragoș Crasnai Monica Gheorghina, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, se arată într-un comunicat remis cotidianului Informația Zilei în cursul zilei de 23.05.2019, de către Biroul de Informare și Relații Publice al Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare.

Cele două persoane inculpate sunt soț și soție, Dragoș Crasnai Ciprian Ioan fiind agent de poliție judiciară în cadrul I.P.J. Satu Mare, iar Dragoș Crasnai Monica Gheorghina este inspector șef în cadrul Inspecției Sanitare aparținând Direcției de Sănătate Publică Satu Mare. Lista mitei: de la 36 lei la 4.000 lei Redăm în rândurile de mai jos motivele pentru care s-a dispus trimiterea în judecată a celor doi potrivit documentului citat.

În cauză s-a reținut că: inculpatul D. C. C. I., în calitate de agent de polițe judiciară în cadrul I.P.J. Satu Mare – S.I.C.E, a pretins și primit în perioada martie 2016 – ianuarie 2019 în baza aceleiași rezoluții infracționale, de la denunțătoarea H. I. suma totală de 100 de euro și 3.000 de lei, în legătură cu îndeplinirea și neîndeplinirea atribuțiilor funcționale stabilite prin fișa postului; Inculpatul Dragoș- Crasnai Ciprian Ioan. C. I., în calitate de agent de poliție judiciară, în perioada 2017 – 2018, a acceptat să primească de la denunțătoarea V. E., în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor funcționale stabilite prin fișa postului bunuri în valoarea totală de 360 de lei.

De asemenea, s-a reținut că: inculpata D. C. M. G., în calitate de inspector în cadrul Direcției de Sănătate Publică Satu Mare, în cursul anului 2018, a primit și pretins în baza aceleiași rezoluții infracționale, de la denunțătoarea C.C.M, în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor funcționale stabilite prin fișa postului, bunuri în valoare totală de 360 de lei. Inculpata D. C. M. G., în perioada 2015 – 2019, a pretins de la denunțătoarea Z. E. bunuri în valoare totală de 4.000 de lei; Inculpata D. C. M. G., în cursul anului 2018, a pretins în baza aceleiași rezoluții infracționale, de la denunțătoarea S. M. E., în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor funcționale stabilite prin fișa postului, folosința unui bun și un bun în valoare de 55 lei; Inculpata D. C. M. G., în calitate de inspector în cadrul D.S.P. Satu Mare, în perioada 2011 – 2018, a acceptatși pretins în baza aceleiași rezoluții infracționale, de la denunțătorul S. R. D., bunuri în valoare totală de 6.000 de lei; inculpata D. C. M. G., în perioada 2013 – 2019, a primit de la denunțătorul H. R. un bun în valoare de 100 leiși suma totală de 1.200 lei; inculpata D. C. M. G., în data de 7.11.2017, a luat de la denunțătoarea J. T. A. bunuri în valoare de 900 lei; inculpata D. C. M. G., în perioada 2015 – 2018, a pretins de la denunțătorul O. I. bunuri în valoare totală de 400 lei; inculpata D. C. M. G., în data de 3.12.2018, a pretins două bunuri de la denunțătoarea K. M., din care a primit doar un bun în valoare de 75 lei; inculpata D. C. M. G., în cursul lunii decembrie 2018, a pretins de la denunțătoarea G. R. V. bunuri în valoare totală de 1.280 lei; inculpata D. C. M. G., în data de 24.12.2018, a acceptat să primească de la denunțătorul B. V. bunuri în valoare totală de 185 lei; inculpata D.C. M. G. a primit de la denunțătorul K. C. bunuri în valoare totală de 96 de lei; inculpata D. C. M. G., a pretins și primit în cursul lunii decembrie 2018 de la denunțătoarea Ș. T. bunuri în valoare totală de 36 lei. Dosarul a fost trimis spre soluțonare la Tribunalul Satu Mare.

La soluționarea dosarului, Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare a beneficiat de sprijinul Direcței Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Satu Mare”.

“Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se arată în încheierea comunicatului.

Cu alte cuvinte cei doi inculpați vor putea să-și demonstreze în instanță nevinovăția. DNA a ridicat documente de la DSP în luna ianuarie Potrivit conducerii Direcției de Sănătate Publică, funcționara cercetată este până în luna iunie în concediu de odihnă. Pe toată perioada cercetării, Dragoș Crasnai Monica Gheorghina nu va mai putea efectua activități de inspecție, însă poate să vină la muncă și să desfășoare strict activitate de birou. Directorul executiv al DSP Satu Mare, dr. Mihai Macrina, a precizat că procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare au comunicat instituției această măsură luată în cursul zilei de miercuri, 22 mai 2019.

Practic cazul de față este în strânsă legătură cu acțiunea întreprinsă în cursul zilei de miercuri, 23 ianuarie 2019, când o echipă a Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Satu Mare a ridicat o serie de documente din cadrul Compartimentului Inspecție al Direcției de Sănătate Publică Satu Mare, prezentând un mandat de percheziție. Dragoș Crasnai Monica Gheorghina este unul dintre angajații cu vechi state de plată în cadrul Direcției de Sănătate Publică Satu Mare. Și-a început activitatea profesională ca asistent medical, iar de-a lungul timpului și-a întregit pregătirea prin studii superioare devenind economist.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with