Sorin Cîmpeanu insistă să fie şi în colegiile publice clase de excelenţă

Scris de Vasile Nechita, 20 iunie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

“Insist să fie inclusiv clase de excelenţă, să poată fi constituite pe modelul unor licee private, care strâng vârfurile din tot sistemul de educaţie din gimnaziu, le oferă condiţii, iar performanţa se face în acele licee private”, a declarat Sorin Cîmpeanu în cadrul unei conferinţe organizate de Institutul Aspen.

Ministrul Cîmpeanu a spus că acest concurs ar putea fi organizat înainte de Evaluarea Naţională, astfel încât elevii care n-au intrat la colegiile naţionale să aibă posibilitatea unei repartizări „prin evaluarea naţională”: „Un concurs de admitere propriu ar putea fi făcut pentru o parte din locuri, şi oricum ar trebui să fie încheiat înainte de evaluarea naţională, pentru că acei elevi care nu reuşesc să intre la colegiile naţionale să aibă şansa unei repartizării prin evaluarea naţională”

Amintim că ministrul a anunţat că proiectul Legii Educaţiei va fi publicat în câteva zile: „Sunt lucruri care, repet, conceptual sunt puse la punct şi am mizat pe încrederea dumneavoastră în momentul în care voi face publice proiectele de lege aşa cum le-am gândit şi asta se va întâmpla într-o perioadă de peste câteva zile, cu siguranţă, veţi vedea traducerea juridică a concluziilor proiectului România educată. Dar finanţarea va rămâne un factor esenţial”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517