Image 1
Image 2

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate cere demisia premierului Cioloș

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

UPDATE: Membrii Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) şi al organizaţiilor din cadrul Consiliului Naţional al Societăţii Civile (CNSC) au ieşit astăzi în stradă, cerând în faţa Guvernului anularea unei ordonanţe privind drepturile salariale. Restricţii de circulaţie vor fi în zona Piaţa Victoriei până la ora 18.00. “Cerem demisia lui Dacian Cioloş. Acest guvern nu e în stare să ţină situaţia sub control”, a spus unul dintre protestatari.

 

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) şi organizaţiile partenere din cadrul Consiliului Naţional al Societăţii Civile (CNSC) anunţă că au obţinut aprobarea Primăriei Municipiului Bucureşti pentru organizarea, pe 24 ianuarie, începând cu ora 11,00, a unui miting de protest în Bucureşti, Piaţa Victoriei, în faţa clădirii Guvernului României, protest la care sunt aşteptaţi să participe peste 20.000 de cetăţeni din Bucureşti şi din ţară.

Potrivit unui comunicat al sindicatului, aproximativ 1.000 de cetăţeni membri ai SCMD şi CNSC urmau să manifeste, în aceeaşi zi, în faţa Prefecturii din Iaşi. Dar, protestul de la Iaşi a fost anulat, reprezentanţii SCMD urmând să discute cu preşedintele Iohanns şi premierul Cioloş.

“Revendicările noastre sunt cele solicitate Guvernului, la mitingul desfăşurat în ziua de 28 decembrie 2015, astfel: anularea de către Guvern, prin ordonanţă de urgenţă, a art. 40 din OUG 57/2012, urmând ca definirea venitului brut ca baza de calcul pentru pensiile militare de stat să se facă în cuprinsul Ordinului comun de aplicare; la deschiderea noii sesiuni parlamentare, Guvernul să solicite Parlamentului, spre analiză şi avizare, proiectul Legii unice a salarizării, care va intra în procedură de urgenţă în Parlament, până la sfârşitul acestei prime sesiuni; instituirea salariului minim pe economie să se facă prin Hotărâre de Guvern, până la 01.03.2016; Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice să iniţieze un nou proiect al Legii pensiilor, care să facă distincţiile necesare din punctul de vedere al statutului juridic, între pensii, ajutoare sociale, rente şi indemnizaţii, cu luarea în calcul, pentru pensii, a procentului de 45 % din salariul mediu brut pe economie”, se spune în comunicatul citat de Agerpres.
De asemenea, organizatorii protestului mai cer ca a 13-a pensie, hotărâtă de precedentul Guvern pentru decembrie 2015, să fie acordată în aprilie 2016 doar pensionarilor cu pensii al căror cuantum se situează sub valoare salariului minim pe economie; anularea, prin OUG sau retragerea avizului dat către Camera Deputaţilor, a OUG 95/2014 şi repunerea în plată a beneficiarilor, conform Legii 341/2004, în procentajul legal stabilit.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with