00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Tiberiu Markos, Alexandru Horvat, Adelin Ghiarfaş . Titlul emisiunii: Iohannis cere vot anticipat şi prin corespondenţă. (reluare) 01.45 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Daniela Ciută. Titlul emisiuni: Daniela Ciută – raport la 1720 de zile. 03.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Constantin Lohan. Titlul emisiunii: Producţia de confecţii între realitate şi necesitate. 04.00 Concert simfonic la Filarmonica „Dinu Lipatti” 05.30 Cultură, Comemorare de ziua eroilor la Gerăuşa. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Avram. Titlul emisiuni: Expoziţia de cai şi competiţia de atelaje se impune ca o tradiţie.(reluare) 09.00 La Psiholog 09.30 Religie cu Mihaela Ghiţă, invitat: Florin Fodoruţ. Titlul emisiuni: Cum îl putem cunoaşte pe Dumnezeu? 10.30 Viaţa la Ţară, cu Ioan Aniţaş 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Tiberiu Markos, Alexandru Horvat, Adelin Ghiarfaş . Titlul emisiunii: Iohannis cere vot anticipat şi prin corespondenţă. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Prieteni necuvântători cu Alina Blejan, invitat: Zoltan Szabo, dresor de câini. 14.10 Teleshopping 14.30 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu, invitat: Petrică Mureşan. 15.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Constantin Lohan. Titlul emisiunii: Producţia de confecţii între realitate şi necesitate. 16.30 Iată omul, cu Gabriel Ghişan 17.30 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu, invitat: Petrică Mureşan. 18.30 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (reluare) 23.00 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Daniela Ciută. Titlul emisiuni: Daniela Ciută – raport la 1720 de zile. 20.06.2019

Şi-a epuizat PSD toate soluţiile?

Scris de Dumitru Păcuraru, 25 martie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Dacă PSD şi-a epuizat toate soluţiile ar fi timpul să se retragă de la guvernare. Ezitările, tatonările, lipsa de hotărâre, indeciziile caracterizează activitatea PSD încă de la câştigarea alegerilor din 2016.

Capul vidrei, având în vedere că a prezentat protocoalele dintre SRI şi DNA ca o hidră, trebuie tăiat dintr-o lovitură. Nodul gordian, cum PSD a descoperit un „stat paralel” trebuia dezlegat cu sabia, ca Alexandru Macedon.

Dacă a descoperit că multinaţionalele fentează impozitele trebuia să ia măsuri legale imediat, nu să umble cu fofârlica „taxei pe lăcomie”.

PSD a reuşit să dărâme două guverne proprii, dar nu a reuşit să modifice ceea ce promitea că va modifica. A sucombat cam în tot ce a întreprins. Până şi în lupta internă cu Victor Ponta şi Gabriela Firea a înregistrat un eşec.

Înafară de cifre nu are nimic de arătat. Iar cifrele sunt cifre, pot fi permutate după cât de deştepţi sunt programatorii.  Sau eminenţa cenuşie Darius Vâlcov. Diferenţele dintre ceea ce sunt considerate „rezultate” şi „eşecuri” sunt atât de mici încât nu pot fi diferenţiate. Singurul rezultat palpabil al PSD este umflarea aparatului bugetar.

PSD conduce România cu 1,3 milioane de salariaţi de stat. Nu toţi reprezintă masa lui electorală, dar creşterea exagerată a salariilor în raport cu activitatea lor crează dezechilibre pe care le suportă cei aproximativ patru milioane de angajaţi din economia reală.

PSD a inversat priorităţile. În loc să investească, apoi să împartă, a  început să împartă din ceva ce nu exista decât pe hârtie.

PSD este un partid obosit. Însuşi liderul partidului pare să fi fost covârşit de muncă. Liviu Dragnea are probleme de sănătate într-un moment în care trebuie să străbată ţara în lung şi-n lat.

Nu este uşor. PSD se află sub o teribilă presiune. Ca niciodată până acum, liderii social democraţi sunt întâmpinaţi peste tot cu huiduieli. Este puţin spus huiduieli. Modul în care sunt agresaţi nu doar verbal, ci şi fizic, este fără precedent. S-a născut un nou tip de protestar, mai aproape de huliganismul de stradă decât de politica democratică.

Aşa cum PSD nu a avut nicio limită în a face praf din tot ce a atins, la fel protestatarii nu au nicio limită în a se manifesta huliganic.

Huliganismului politic al PSD ce se dorea subtil i se răspunde cu înjurături, zeamă de roşii  şi ouă clocite.

Lipsa unui lider autentic, fie el de stânga sau de dreapta, înclină balanţa puterii după cum bate vântul. Partidele nu mai sunt în concurentţă, ci se ciomăgesc. În lipsa ideilor, dau cu parul. Ieri au fost incidente la mitingul PSD de la Braşov. Şi vor fi în continuare incidente de câte ori liderii PSD vor ieşi în stradă.

Nu există niciun mare orator care să capteze atenţia tuturor alegătorilor, indiferent de opţiunile lor politice. Vina nu este doar a partidelor, ci şi a zişilor simplii cetăţeni. Opinia publică pare la fel de puţin pregătită pentru o reformă reală ca politicienii.

Scena politică a momentului seamănă cu un pod plutitor. Nu se ştie cine-l manevrează, nu se ştie dacă va ajunge pe malul celălalt sau va fi luat de valuri.

Se aşteaptă soluţii. De unde vor veni? Din păcate, nu doar în România situaţia este îngrijorătoare. Recent în Olanda, ţara domnului Frans Timmermans, care dă lecţii despre UE, alegerile au fost câştigate de un partid care militează pentru ieşirea Olandei din UE.

Din acest punct de vedere România stă foarte bine. Nu a apărut încă un curent eurosceptic. De unde se poate trage concluzia că românii aşteaptă soluţii de la instituţiile europene.

Abonează-te acum Online!