21.02.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Gabriel Zetea, Adrian Albu, Ciprian Ardelean. Titlul emisiuni: Iohannis a făcut o analiză populistă a bugetului populist.(reluare) 01.40 Cultură – Concert dedicat Centenarului Mari Unirii. 03.40 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: Giura Ioan. 04.40 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Popa Ovidiu Adrian. Titlul emisiuni: Popa Ovidiu Adrian – raport la 1.640 zile. 05.45 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea. Titlul emisiunii: Acoperiţii versus descoperiţii din administraţia publică. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Daniel Dragoş. Titlul emisiunii: Pesta Porcină Africană şi soarta vânatului în judeţul Satu Mare.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.30 Sanatate frumusete stil 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitat: Pallai Bela. Titlul emisiunii: Viaţa Greco-catolică. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Gabriel Zetea, Adrian Albu, Ciprian Ardelean. Titlul emisiuni: Iohannis a făcut o analiză populistă a bugetului populist.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Viaţa la Ţară, cu Ioan Aniţaş 14.30 Teleshopping 14.50 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Popa Ovidiu Adrian. Titlul emisiuni: Popa Ovidiu Adrian – raport la 1.640 zile. 16.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea. Titlul emisiunii: Acoperiţii versus descoperiţii din administraţia publică. 17.20 Cultură – Hoinar prin Satu Mare 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Marcel Nichita. Titlul emisiunii: Semnele îmbătrânirii pielii. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 Cultură cu Ioan Aniţaş, invitaţi: Dana Criste, Gheorghe Cormoş. Titlul emisiunii: Poezia sătmăreană în contextul globalizării.

Senatorul Turos Lorand cere din nou un punct de trecere permanent la Peleş

Scris de I. Z., 11 septembrie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Turos Lorand

Turos Lorand

Turos Lorand, senator UDMR de Satu Mare, a făcut o nouă interpelare primului ministru Viorica Dăncilă, referitoare la permanentizarea punctului de trecere a frontierei la Peleş, judeţul Satu Mare.

Redăm mai jos textul interpelării.

„Stimată doamnă Prim-ministru,

Trecerea frontierei spre spaţiul Schengen din judeţul Satu Mare este un adevărat coşmar.  Situaţia ceea mai gravă este la punctul de trecere Petea, unde timpul de aşteptare este cel mai mare, dintre punctele de trecere spre Ungaria.

Pe lângă faptul că aglomeraţia crează neplăceri celor care călătoresc ocazional, totodată este un adevărat coşmar pentru cei care fac naveta din localităţile de peste granită, aflate in apropierea  municipiului Satu Mare. Este vorba de sute de familii, cetăţeni români, care au locul de muncă in România şi a căror copii sunt şcolarizaţi in România.

Aglomeraţia creată este insuportabilă pentru locutorii din Petea, comuna Dorolţ, circulaţia locală se derulează extrem de greu, fiind aproape imposibilă.

Rezolvarea acestei situaţii ar putea fi permanentizarea punctului de trecere provizoriu Peleş, comuna Lazuri, care in momentul de faţă este deschis doar 8 ore pe săptămână. Permanentizarea acestui punct de trecere a frontierei ar decongestiona traficul transfrontalier din Petea.

Doamna Prim-ministru,

Înaintea instalării actualului guvern, la solicitarea  subsemnatului, aţi promis că veţi face demersurile necesare pentru permanentizarea punctului de trecere a frontierei la Peleş. Din păcate   nu s-a efectuat nici un demers  în acest sens.

Vă rog respectuos şi totodată cât se poate de ferm, să vă ţineţi de promisiunea făcută şi să faceţi tot posibilul pentru a permanentiza acest punct de trecere a frontierei, care ar fi în beneficiul tuturor sătmărenilor şi a celor care tranzitează această frontieră.”

Abonează-te acum Online!
  1. Babacu a spus: 12 septembrie 2018, ora 16:50

    „Înaintea instalării actualului guvern, la solicitarea subsemnatului, aţi promis că veţi face demersurile necesare pentru permanentizarea punctului de trecere a frontierei la Peleş”.
    Esti naiv domnule Turos, daca ti-ai inchipuit ca d-na Vasilica se va tine de promisiune. Iti spun eu ce sa faci: trimite la Bucuresti un om care s-o astepte in fiecare dimineata pe d-na Vasilica atunci cind vine la Guvern. In 2 saptamini se va satura sa-l vada zilnic si (poate) va rezolva problema.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.