Image 1
Image 2

Senatorii decid dacă îl lasă fără imunitate pe Gabriel Oprea

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Gabriel Oprea
Gabriel Oprea

Senatorii dezbat, în şedinţa de miercuri, cererea DNA de începere a urmăririi penale împotriva fostului ministru Gabriel Oprea, după ce Comisia juridică a avizat pozitiv cererea şi în condiţiile în care partidele, mai puţin ALDE, au susţinut public faptul că vor vota pentru solicitarea justiţiei.

Comisia juridică a Senatului a pus la dispoziţia parlamentarilor un raport, adoptat marţi cu majoritate de voturi, întocmit după audierea lui Oprea, scrie Mediafax.

Senatorii jurişti au transmis plenului, potrivit raportului, observaţiile formulate de Gabriel Oprea. Astfel, fostul ministru a cerut restituirea dosarului la Parchetul General cu menţiunea necesităţii declasificării unor instrucţiuni ale ministrului de Interne din 26.04.1999, când ministerul era condus de Constantin Dudu Ionescu, în guvernul lui Radu Vasile. Instrucţiunile pe care Gabriel Oprea le vrea declasificate fac referire la coloanele oficiale cu echipaje ale poliţiei rutiere, document invocat şi în dosarul de urmărire penală, potrivit raportului care va fi dezbătut în plen.

Pe parcursul dezbaterii, avocata fostului ministru de Interne a cerut amânarea deciziei Comisiei Juridice, până când plângerea făcută la DNA va fi soliţionată, însă senatorii jurişti au respins solicitarea.

Într-un memoriu depus la Comisia juridică anterior şedinţei, Oprea spune că în referatul celor doi procurori nu apare rezoluţia şi semnătura procurorului şef al DNA, astfel încălcându-se Regulamentul de ordine interioară al DNA.

O altă observaţie formulată de Gabriel Oprea se referă la o adresă întocmită în numele PÎCCJ şi al procurorului general Tiberiu Niţu care “poartă o semnătură indescifrabilă, lipsind numele şi prenumele autorului acestei semnături”.

Gabriel Oprea a declarat, marţi, la ieşirea din Comisia juridică a Senatului, că este nevinovat, că a respectat mereu legea şi nu a cerut nimic în plus faţă de alţi foşti miniştri de interne, sugerând că la baza dosarului său se află jocuri politice.

La nivel declarativ, toate partidele, mai puţin ALDE, au susţinut că vor vota în favoarea cererii DNA.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with