Image 1
Image 2
Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Victor Ponta vrea PNL la guvernare
Victor Ponta vrea PNL la guvernare

Premierul Victor Ponta i-a invitat luni, pe 26 mai, pe liderii PNL la negocieri pentru refacerea USL şi reintrarea acestora la guvernare. El a făcut acest apel la aproximativ o oră după anunţarea exit-poll-urilor de la alegerile europarlamentare, care acreditează Alianţa PSD – PC – UNPR cu peste 40% din voturi.

 

 

[cardoza_wp_poll id=20]

 

Înainte de a pleca din sediul PSD din Kiseleff, Ponta a anunţat că luni la prânz va avea loc prima şedinţă a USL, în biroul lui Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului.

Victor Ponta l-a taxat pe Crin Antonescu, afirmând că rezultatul acestor alegeri reprezintă “un mesaj pentru cei care au jucat la poker soarta USL şi a propriului partid”.

“De mâine, şi vorbesc în numele USD, suntem dispuşi să ne aşezăm la masă cu liderii PNL,  care cred în USL şi doresc refacerea USL, să continuăm proiectul. . Este o mână întinsă pe care sunt convins că foarte mulţi o aşteaptă, fără dorinţa de a profita de acest moment, că semnalul dat de electorat este unul foarte clar”, a subliniat Ponta.

Întrebat dacă această invitaţie reprezintă rechemarea la guvernare a PNL, liderul PSD a răspuns afirmativ, adăugând “noi îi vrem înapoi”.

Social-democratul a făcut această propunere către liberali înainte ca aceştia să se reunească în conducerea Biroului Politic Naţional.

Ponta a refuzat să precizeze dacă refacerea USL e posibilă cu Crin Antonescu în fruntea PNL, afirmând doar că nu se uită în curtea altora.

Totodată, el a lansat o scrisoare în şase puncte către liderii Opoziţiei, printre temele puse în discuţie fiind cele legate de numirea viitorului comisar european, relaţia cu Republica Moldova, finanţarea armatei şi politicile de educaţie şi sănătate.

5 comentarii

  1. Cu acest plagiator ,daca mai ramane in functie pana in 2016,tara se duce de rapa! Asa ca jos ponta,jos psd! Ma bucur ca PNL si-a revenit la vechea orientare si anume cea Europeana! Impreuna cu PDL,vor face treaba buna ,sunt sigur,mult timp de aici in colo!

  2. Nu stiu cum priveste lumea situatia dar e aberant sa afirmi ca:
    PNL face o prostie cand se afiliaza PPE. Ratiunea pentru care e bine este faptul ca avand reprezentanti mai putini, intra intr-un grup cu influenta si implicit isi poate sustine proiectul propus, la care, pentru Romania vor colabora si ceilalti candidati intrati din Romania in PPE. Avem nevoie de masuri care sa vina in sprijinul tarii si nu poti propune masuri, asa, imprastiat in parlamentul UE, acesta functionand ca si la noi, pe grupuri!

    E o tragedie ca o filiala sau alta a avut niste nerealizari (care de fapt ii apartin lui Ponta) si s-au luat anumite masuri, cand de fapt nu se pierde nimic, OS a plecat oricum de buna voie…pentru romanii pe care ii reprezinta alaturi de un alt partid…de unde acum musai trebuie sa aduca investitii pentru Satu Mare. Sau nu? Trebuie, doar pentru asta s-a dus. Felicitari pentru reusita, asteptam investitiile promise.

    PNL cu 15 sau 20 % tot nu putea castiga prezidentialele, avea nevoie de colaborari cu altcineva iar in USL ar fi avut parte doar de aceeasi mi8scare ca cea de la SM, adica, presedinte prin absorbtie in PSD, daca nu concret, tacit. Ce forta ar fi avut PNL?

    De fapt ce s-a pierdut? S-au pierdut doi ani cu PONTA! Atat!

    Restul, se rezolva, calm, cu maturitate si bunsimt politic!

  3. Da e vorba despre 40 % din 30% adica 14 % din total…pe restul clasa politica i-a dezamagit crunt. Unii lideri de partid scad in sondaje datorita unor conjuncturi speciale cand politicieni fac intelegeri transpartidice rfiindca sunt nevoiti. spre ex., la SM, pentru ca UDMR nu are partid demovcrat maghar si partid liberal maghiar si unul social maghiar, neavand culoare politica ci etnica, avand un singur candidat nu ca si partidele care totusi fac politica, buna rea, dar o fac, a fost nevoie de o intelegere specifica pentru SM. In astfel de conditii si normal ca Antonescu pierde in imagine, nu? Da era posibil altfel? Cand or sa aiba si maghiarii doua trei partide, la un procent de aproape jumate din locuitori, va fi altfel. Nici nu se putea sa nu fie dat la SM un altfel de vot decat pentru stabilitate, numai privind spre UE si Ucraina. Parca, SM este o exceptie de la regula. PSD ia cu 10 % mai putin ca propriul candidat votand pentru stabilitate si negociere, ceilalti toti la un loc depasesc PSD (chiaer fara UDMR), si daca se ia in calcul numarul celor care nu au votat…fara comenturi !

Lasă un răspuns

Connect with