Se ştie locul unde Guvernul Ungariei construieşte o academie de fotbal la Satu Mare | Informaţia Zilei

Se ştie locul unde Guvernul Ungariei construieşte o academie de fotbal la Satu Mare

Scris de Ionuţ Blăjean, 25 iulie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Nu mai este niciun secret faptul că Guvernul Ungariei a alocat bani serioşi pentru construirea unei academii de fotbal tocmai în municipiul Satu Mare. Privind faza de proiectare, până în această vară s-a realizat documentaţia pentru etapa pregătitoare. Iar acum, Primăria Satu Mare aduce în dezbatere publică etapa elaborării propunerilor Planului Urbanistic Zonal (PUZ) pentru proiectul “Construire academie de fotbal, tribune şi amenajare terenuri de sport” pe strada Gorunului din Satu Mare.

Mai exact, academia va fi pe strada care duce spre Micula, lângă ştrandul de pe strada Gorunului. Până pe 27 iulie 2020, publicul este invitat să transmită observaţii şi propuneri referitoare la documentaţia de urbanism urcată pe site-ul primăriei, pe satu-mare.ro. Observaţiile se pot transmite pe adresa de email consultarepublică@primariasm.ro. Răspunsurile la observaţii se vor face publice până pe 11 august 2020. Totodată, pe 27 iulie 2020, la sediul Primăriei Satu Mare va avea loc o dezbatere publică.

Din documentele puse la dispoziţie aflăm că academia va fi compusă, printre altele, din: 1 teren UEFA cu tribune, 1 teren cu gazon sintetic, 2 terenuri cu gazon natural, 2 terenuri de mici dimensiuni cu gazon sintetic, 2 terenuri de tenis cu piciorul, pistă de alergare, zonă fitness în aer liber, teren acoperit, hotel, săli de fitness şi de recuperare, sală de mese, parcare.
Pentru demararea acestei investiţii, Guvernul Ungariei a alocat până acum aproximativ 750.000 de euro. Academia ar urma să fie finalizată anul viitor.

Colaborare cu CSM Satu Mare

Prezent în studioul Informaţia TV, în luna martie, Vasile Fogel ne-a spus că va exista o colaborare între CSM Satu Mare şi academia de fotbal pe care Ungaria o face în Satu Mare.
”Proiectul este în derulare. Sunt făcute formalităţile. Nu ştiu exact în ce stadiu se află, poate la studiu de fezabilitate, licitaţie. Este un proiect al guvernului maghiar. Sunt patru terenuri sintetice făcute în Satu Mare de primăria Nyiregyhaza în colaborare cu cea din Satu Mare. Este vorba de cel de la Şcoala cu Numărul 10, cel de la stadionul Olimpia, unul la Noroieni şi unul la liceul Kolcsey. Am înţeles că 500.000 de euro este bugetul pentru această academie. Secretarul de stat cu probleme de sport din Ungaria a fost de trei ori în Satu Mare. Ne-am întâlnit de fiecare dată. Am discutat, ne-am făcut planuri, trebuie să discutăm. Vor fi mai multe terenuri de fotbal, dar tribunele nu vor avea o capacitate mare”, ne spunea directorul CSM Satu Mare în luna martie.

Abonează-te acum Online!
 1. Sandokan a spus: 29 iulie 2020, ora 18:21

  Colectivistul v. orban sa faca inca un stadion in Felcsut.(satul natal) sau la rudeniile din Giulesti si la regele Cioaba. Noi din Satu- Mare nu avem nevoie de acest spijin pentru ca udmr sa voteze inca odata acest dictator,

 2. zoli a spus: 25 iulie 2020, ora 14:09

  Mai ametitilor Satu Mare chiar n-are ce face cu baniiToti consilierii sunt cazuti in capi???Nu vedeti cum arata orasul asta??Faceti o plimbare in centrul vechi sau pe calea Traian vedeti cum arata. GaBIKA cind ai fost pe aici ,ce zici iti place ??Dupa semnaturi ai umblat deja ai fost harnic Iti place postul de primar da ?Cine sunt implicati in excrocheria asta ,toate treaba pute de la o posta

 3. patriot a spus: 25 iulie 2020, ora 10:17

  Numai propaganda! Din acest articol se poate constata influenta regimului corupt din Ungaria asupra UDMR. La vecinii nostrii sau construit multe stadioane din fonduri EU , dictatorul este un fotbal fan, (ca si Lukasenko) din aceste sume enorme trebuia sa modernizeze scolile ,sistemul de sanatate si social. In Satu-Mare nu avem alte probleme ,cea mai acuta este o academie de fotbal de unde functionarii de sport si de partid vad o adevarata mina de aur pentru imbogatirea personala.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

 • Goldis Admitere

 • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517