00.00 Agenda publică (dezbatere electorală), cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Crăciun, Beniamin Urs, Adrian Ştef. Titlul emisiunii: Am intrat în ultima săptămână din această campanie electorală. (reluare) 02.00 Ne Cheamă Natura 03.15 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Marius Cionca. Titlul emisiunii: Pădurea şi fauna pe care o adăposteşte. 04.10 Viaţa la Ţară, cu Ioan Aniţaş 05.05 Cultură – Lansare de carte Nicolae Breban la Poesis. 06.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 06.30 Ştiri 07.00 Agenda publică (dezbatere electorală), cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Crăciun, Beniamin Urs, Adrian Ştef. Titlul emisiunii: Am intrat în ultima săptămână din această campanie electorală. (reluare) 09.00 Promovare Electorală, cu Mihai Sălceanu, invitat: Ciprian Crăciun. Titlul emisiuni: De ce are PSD cei mai buni candidaţi la alegerile europarlamentare?(reluare) 10.00 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia, invitaţi: Camelia Iacob, Irina Tămăşan. 11.15 Teleshopping 11.30 Ştiri 12.00 Agenda publică (dezbatere electorală), cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Crăciun, Beniamin Urs, Adrian Ştef. Titlul emisiunii: Am intrat în ultima săptămână din această campanie electorală. (reluare) 14.00 Cultură 14.15 Teleshopping 14.30 Promovare Electorală, Preşedintele ALDE întâlnire cu alegători la Satu Mare.(reluare) 15.30 Portret de artist, invitat: Dumitru Iederan 16.20 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat: Szilagyi Ştefan. Titlul emisiunii: Fotbalul judeţean îşi decide în curând campioana sezonului 2018-2019. 17.15 Reportaj la Sâmbra Oilor 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat:Georgeta Pop. Titlul emisiunii: Accesul la tratament medical în străinătate. 18.30 Promovare Electorală, cu Mihai Sălceanu (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Promovare Electorală, Ludovic Orban a găsit la Satu Mare o organizaţie PNL puternică. (reluare) 23.30 Cultură – Performanţe istorice pentru învătământul sătmărean. 21.05.2019

Scrisoarea emoţionantă a Andreei Paul în ultima sa săptămână de parlamentar de Satu Mare

Scris de I. Z., 06 decembrie 2016 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

­

Andreea Paul, deputat de Tara Oasului

Andreea Paul, deputat de Tara Oasului

Dragii mei sătmăreni, mă gândesc la voi în aceste zile în care ne pregătim cu toţii să ne bucurăm de Sărbătorile Crăciunului şi ale Anului Nou, împreună cu familiile noastre. Gândurile mele bune se îndreaptă către voi, aşa cum s-a întâmplat în toţi cei patru ani care au trecut de când mi-aţi acordat onoarea şi mi-aţi oferit şansa de a vă reprezenta în Parlamentul României, prin votul vostru din decembrie 2012.

Astăzi nu vin să vă cer votul. PNL nu mi-a acordat suportul pentru a candida la aceste alegeri pe liste eligibile. Recunosc, am refuzat să candidez pentru un alt judeţ, simţind uriaşa responsabilitate şi moralitate a votului pe care l-am primit atunci când am candidat pentru prima dată, în anul 2012.

Bătălia a fost atunci de pomină. E adevărat şi că am refuzat să-mi pun munca şi dragostea mea pentru judeţul Satu Mare pe masa trocului politic. Trădarea politică, nu doar cea regională, am exclus-o fără nicio ezitare.  De data aceasta vin în faţa voastră pentru a vă mulţumi pentru că m-aţi primit în frumoasa Dumneavoastră familie şi pentru că aţi făcut parte şi veţi face parte mereu din familia mea.

În ceea ce mă priveşte, m-am gândit la voi în toate cele 1.460 de zile ale mandatului meu de deputat de Satu Mare şi m-am bătut în Parlament pentru a vă face viaţa măcar un pic mai bună. Am reuşit să iniţiez 90 de propuneri legislative, din care au rezultat deja opt legi promulgate, am luat cuvântul în Parlament de 336 de ori şi am fost considerată cea mai activă deputată din Parlamentul României, pe baza indicelui activităţii parlamentare (IAP).

Am satisfacţia că tinerii sătmăreni debutanţi în afaceri au înfiinţat, datorită Programului SRL-D, pe care l-am creat, 79 de firme, ceea ce a dus la apariţia a 239 de noi locuri de muncă în judeţul nostru. Sunt convinsă că printre ei se află oameni de afaceri care vor face în curând ca judeţul Satu Mare să fie cu adevărat un pol de dezvoltare economică a ţării cu locuri de muncă mult mai bine plătite, care să ne dea o şansă la viaţă decentă aici, acasă, nu doar peste hotare.

M-am bucurat să contribui la modernizarea laboratorului de analize medicale al Spitalului orăşenesc din Negreşti Oaş sau la dotarea cu calculatoare a unor şcoli şi licee din Călineşti Oaş, Negreşti Oaş şi Satu Mare.

Sper ca aportul meu la deblocarea finanţării variantei de ocolire a municipiului Satu Mare să ducă la rezolvarea acestei probleme, pe care o resimţim cu toţii. Am reuşit să reduc TVA la 5% pentru cărţi, manuale, evenimente culturale şi sportive, muzee etc de la 1 ianuarie 2016, dar şi să majorez valoarea tichetelor de masă ale angajaţilor la 15 lei începând cu 1 decembrie 2016. La începutul anului 2017 intră in vigoare propunerea mea din Parlament pentru a reduce TVA la 19%. Am promis, am făcut-o!

Am promovat cu toată forţa mea Ţara Oaşului, cu tradiţiile şi valorile sale umane, tot judeţul Satu Mare cu splendorile sale cu fiecare ocazie apărută sau special creată. Nu există vreun parlamentar sau vreun funcţionar public central sau vreun jurnalist care să nu ştie cine a fost deputat de Ţara Oaşului în mandatul 2012-2016 şi care sunt principalele probleme şi aşteptări ale sătmărenilor.

Am încurajat din răsputeri forţa economică şi politică a femeilor şi am mulţumirea derulării unor campanii antreprenoriale şi sociale, precum campania social-educativă la nivel naţional „Ai în plus o carte, dă-o mai departe” prin care au fost create mini-biblioteci în mediul rural sau campania anti-viol şi anti-violenţă domestică „Nu înseamnă Nu”, concretizată într-un proiect de lege pentru dublarea pedepselor pentru agresori, aflat încă în dezbatere parlamentară.

Nu am reuşit să finalizez bătăliile foarte dure pe care le-am deschis în Parlament cu privire la datoriile neîncasate de către statul român de 600 de milioane de dolari de la Rompetrol, nici cele cu privire la preţurile juste ale poliţelor de asigurare obligatorii auto RCA pe termen lung sau cu neregulile de la ASF.

S-au spus multe lucruri neadevărate despre mine sau familia mea. I-am iertat pe toţi cei care au greşit faţă de mine. Sper să fiu eu însămi iertată pentru greşelile mele involuntare, săvârşite din convingerea apărării unor drepturi sau ale adevărului, dar care poate au rănit pe unii sau pe alţii.  Nu în ultimul rând, am lansat un proiect de dezvoltare pe termen mediu şi lung a României, Programul „Forţa economică inteligentă a României”, pentru ideile căruia mă voi lupta în continuare şi în care cred cu toată fiinţa mea.

Voi crea o nouă platformă neguvernamentală, numită INACO – Iniţiativa pentru Competitivitate, la începutul anului viitor şi am să vă fiu mereu suport, când veţi avea nevoie, de experienţa acumulată de-a lungul activităţii mele academice, politice şi iată, în curând civice neguvernamentale.  Chiar dacă nu vă voi mai reprezenta în Parlamentul României, rămâneţi o parte a sufletului meu. Vă mărturisesc, dragii mei sătmăreni, că energia pe care am simţit-o venind dinspre voi mi-a dat mereu putere.  Am simţit mereu că am în mine forţa sătmărenilor, adică ceva cu totul special. 

Vă mulţumesc din suflet. 

Andreea PAUL, 

Deputat de Ţara Oaşului, judeţul Satu Mare

Abonează-te acum Online!
 1. Nicusor Morar a spus: 10 decembrie 2016, ora 08:19

  Nici o paguba.

 2. Adrian a spus: 09 decembrie 2016, ora 15:10

  Stimata redactie,aceste rinduri sint pentru voi si pentru laudatorii pe care-i publicati fara exceptie.Mi-am promis mie sa nu ma mai implic emotional in ,,mocirla voastra” pina acum nu am reusit Sper sa reusesc acum nici macar sa nu mai deschid pagina voastra.Nu va intereseaza decit comentariile laudative.Va doresc mult succes!

 3. alin a spus: 07 decembrie 2016, ora 15:55

  Oare rahatul de NICOARA om de doi bani ce a avut cu aceasta femeie inteligenta singura care a facut ceva pentru acest judetMult succes dna PAUL

 4. Sami a spus: 06 decembrie 2016, ora 19:32

  Sincer? Nu m-a emotionat deloc

 5. un conjudetean a spus: 06 decembrie 2016, ora 16:42

  Ei, ce sa facem, domna Paul nu se ridica la valoarea lui Nicoara si Albu !
  Nu va mirati, cei doi au o valoare cu MINUS, FIIND MULT SUB ZEOOOO, ei nu au demonstrat NIMIC !

 6. cetatean a spus: 06 decembrie 2016, ora 14:11

  Toată admiraţia faţă de această femeie. Păcat că PNL Satu Mare nu a dorit-o!

 7. Adevarul a spus: 06 decembrie 2016, ora 12:56

  Cea mai mare pierdere pentru politica satmareana este dna paul vass :( rusine pnl!

 8. Irina a spus: 06 decembrie 2016, ora 12:56

  Felicitări doamna deputat!
  Am vrea să vă vedem ministru într-o viitoare guvernare PNL!

 9. Teofil a spus: 06 decembrie 2016, ora 08:53

  Succes PNL!

 10. satmarean a spus: 06 decembrie 2016, ora 08:52

  Multumim, doamna deputat!

 11. Ionica a spus: 06 decembrie 2016, ora 08:36

  mult succes doamna Andreea Paul. Mult suicces PNL.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.