Image 1
Image 2

Şcoala Gimnazială „Petőfi Sándor” Livada a marcat Ziua Mondială a Educaţiei

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Vineri, 5 octombrie 2018, la Şcoala Gimnazială „Petőfi Sándor” Livada, elevii din clasele pregătitoare A, a III-a B şi a IV-a B au marcat Ziua Mondială a Educaţiei printr-o serie de activităţi.

Activităţile diverse au fost coordonate de învăţătoarele Dindelegan Simona, Kato Nicoleta, Bărbuş Viorica şi de profesorul documentarist Szalay Miklos Attila.

Temele abordate

Între aceste teme, dreptul la educaţie s-a concretizat într-o discuţie liberă despre educaţie, a fi educat, autoeducaţie, realizarea „Copacul educaţiei”, pe care fiecare elev a scris câte un motiv pentru care are nevoie de educaţie, la ce crede că îl va ajuta educaţia. De asemenea, s-au realizat desene puzzle-uri şi rebusuri cu tema „Ziua Educaţiei”. Apoi, a avut loc o audiţie muzicală intitulată „Învaţă de la toate” , context în care s-au învăţat cântece despre şcoală, despre învăţătură şi învăţătoare, iar în final şi o scurtă prezentare despre însemnătatea zilei de 5 octombrie – Ziua educaţiei.
În cadrul Centrului de documentare şi Informare (CDI) al şcolii, elevii clasei a VII-a C au vizionat un film documentar despre cercetarea în fizică, iar elevii clasei a VIII-a B au realizat o cercetare despre ecosistem.

Scopul proiectului

Prin tradiţie, pe 5 octombrie, în întreaga lume, se sărbătoreşte Ziua Mondială a Educaţiei. Manifestarea are ca scop familiarizarea elevilor cu semnificaţia zilei de 5 octombrie, evidenţierea rolului dascălilor în dezvoltarea noilor generaţii şi recunoaşterea meritelor acestora în formarea culturii, valorilor şi moralei unei societăţi. Evenimentul ţine să ne reamintească faptul că o educaţie de calitate reprezintă cheia unei reuşite profesionale.
Educaţia face parte din viaţa de zi cu zi a fiecărui om, de aceea, cadrele didactice trebuie să insufle celor mici dragostea pentru cunoaştere, educaţie, autoeducaţie, cultivarea respectului pentru cei care oferă educaţia, adică dascălii, fie ei educatori, învăţători sau profesori.
Informaţiile ne-au fost comunicate de profesorul Szalay Miklos Attila.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with