Scandal în hocheiul românesc: Bolnavi în România, apţi de joc în Ungaria

Scris de Constantin Demian, 01 februarie 2023 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Scandările cu tentă de xenofobie, ale unor suporteri ai echipei FC U Craiova prezenţi în tribunele stadionului din Sfântu Gheorghe, la meciul cu echipa din Băniei au fost aspru taxate de presă, de oficialii FRF, de majoritatea oamenilor cu bun simţ. Manifestările de acest gen nu trebuiesc tolerate ci taxate cu severitate. Cum s-a şi petrecut de altfel.

Doar că, şi dovezile sunt clare, unii sportivi de etnie maghiară, legitimaţi la echipe din România, au o atitudine total dispreţuitoare faţă de competiţiile oficiale organizate în România.

Exemplu elcovent în acest sens este cel al hocheiştilor de la SC Miercurea Ciuc care nu s-a prezentat la un meci din liga naţională, dar a evoluat în campionatul Ungariei. Din ce motive? Viroze, pneumonii se scrie în cerere. Doar că…

Pentru edificare, cităm o parte din comunicatul oficial al Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă (FRHG) în care acuză echipa HSC Csikszereda că s-a dat “lovită” în liga naţională, dar a fost aptă o zi mai mai târziu pentru Erste Liga (Campionatul Ungariei).

”Sport Club Miercurea Ciuc, evită meciurile din campionatul intern (deşi este finanţată din fonduri publice prin Ministerul Sportului). Alege în schimb să participe în Erste Liga – competiţie de hochei pe gheaţă în care concurează, alături de 7 echipe de club din Ungaria şi 3 formaţiuni sportive din România.

Astfel, în actualul sezon al Campionatului Naţional al României de seniori, pe data de 28 ianuarie 2023 era planificată disputarea unui meci între CSM Corona Braşov şi SC Miercurea Ciuc. Cu o zi înaintea disputării partidei, SC Miercurea Ciuc a anunţat însă că nu se va mai prezenta la meciul de sâmbătă din cauza accidentărilor şi a îmbolnăvirii unui număr mare de jucători.

Miraculos însă, o zi mai târziu băieţii s-au însănătoşit. Adică, duminică, 29 ianuarie, bolnavii de la SC Miercurea Ciuc au fost pe patine şi au jucat, în formaţie completă, în Erste Liga, împotriva echipei FEHA19”. Apoi, tot în Erste Liga, echipa din Ciuc a jucat şi cu DAB, în ziua de marţi 31 ianuarie”.
Mai departe… Probabil că nu se va schimba nimic.

Abonează-te acum Online!
  1. bigbrother a spus: 04 februarie 2023, ora 11:31

    Întrebare. Dacă era invers şi era vorba de ceva sportivi români care sunt legitimaţi la ceva club sportiv în Ungaria atunci cred că i-aţi fi aplaudat, felicitat şi rânjeaţi sub mustaţa voastră. Aşa este? Cât de debili puteţi fi? Deci în continuare frustrarea este prezentă la cele mai înalte niveluri ale sportului din ţară. Sunteţi jalnici. Serios zic asta.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517