00.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Dălina Lazăr, Ciprian Crăciun, Adelin Ghiarfaş. Titlul emisiunii: Lupta pentru candidatura la prezidenţiale se ascute. (reluare) 01.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Csaba Csintalan. Titlul emisiunii: Un alt mod de cuantificare a rezultatelor –BAC 2019. 02.25 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Darius Şchiop. Titlul emisiunii: Halep, prima româncă campioană la Wimbledon! Cum stă tenisul sătmărean? 03.15 Iată omul, cu Gabriel Ghişan,invitat: Sebastian Borleştean. 04.30 Ne cheamă natura 05.30 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Romeo Nicoară. Titlul emisiuni: Deputat Romeo Nicoară – raport din parlament. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (reluare) 09.00 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. 10.00 Tabără de creaţie la Ocoliş 10.45 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Maria Pop. Titlul emisiunii: Uleiurile esenţiale – cum le întrebuinţăm? 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Dălina Lazăr, Ciprian Crăciun, Adelin Ghiarfaş. Titlul emisiunii: Lupta pentru candidatura la prezidenţiale se ascute. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Street Music Festival – la Satu Mare. 14.30 Teleshopping 14.50 Cultură, Strigăt disperat al firmelor de construcţii, întâlnirea patronilor din construcţii la Poesis 15.40 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Romeo Nicoară. Titlul emisiuni: Deputat Romeo Nicoară – raport din parlament. 16.45 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. 17.30 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu. 18.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Adrian Marc. Titlul emisiuni: Noi obiective ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare. (reluare) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Adrian Marc. Titlul emisiuni: Noi obiective ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare. (reluare) 23.00 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Darius Şchiop. Titlul emisiunii: Halep, prima româncă campioană la Wimbledon! Cum stă tenisul sătmărean? 19.07.2019

Satul Medişa este rupt de Satu Mare din cauza transportatorului

Scris de Ioan Aniţaş, 09 mai 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

A crescut numărul semnalelor primite la redacţie din satul Medişa, comuna Viile Satu Mare, cu privire la unele deficienţe în ceea ce înseamnă transport judeţean de călători. Cel mai recent îi aparţine lui Ioan Goia, care printre altele ne-a rugat să inserăm în coloanele ziarului Informaţia Zilei o nemulţumire generalizată:

„De o vreme noi, locuitorii satului Medişa, suntem parcă rupţi de ceea ce înseamnă judeţ. Transportatorul de persoane pe ruta Medişa – Viile Satu Mare – Satu Mare şi retur nu-şi onorează obligaţiile asumate prin licenţa de transport şi de execuţie pe drumul judeţean. Numeroase persoane suntem bătrâne şi din cauza problemelor de sănătate trebuie să ajungem la consult la un medic specialist din Satu Mare. Acest lucru este imposibil. Firma domnului Codaţ nu vine măcar dimineaţa şi după masă la noi în sat. Nu suntem pretenţioşi. Ne-am mulţumi să fie măcar o cursă dimineaţa, ca să putem pleca spre oraş şi după masă să ne întoarcem acasă. Am sesizat şi Primăria, dar eforturile noastre sunt în zadar. Rugăm organismele abilitate, în principal Consiliul Judeţean, să intervină, să ne ajute să depăşim această situaţie”.

Urmare a acestor sesizări l-am contactat pe primarul Szucs Szabolcs din Viile Satu Mare, cel care ne-a confirmat starea de fapt. Ne-a mai spus că a semnalat în scris această anomalie la Consiliul Judeţean în urmă cu aproximativ două săptămâni, dar fără răspuns. Se impune luarea unor măsuri de urgenţă. Nu este normal ca un prestator de servicii să nu se achite de obligaţiile asumate, mai ales că nimeni n-a consultat comunitatea locală înainte de a se elibera la Bucureşti licenţa de execuţie. A invoca precaritatea drumului nu este un motiv temeinic de a nu onora cele înscrise în licenţe, de a izola de lume o comunitate.

Abonează-te acum Online!
  1. Ionut a spus: 09 mai 2019, ora 23:46

    Deci drumu ala e îngrozitor. Nimeni nu face nimic?

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.