10.10.2019 00.00 Dezbatere electorală , cu Stela Cădar, invitaţi: Dan Burulea, Adelin Ghiarfaş, Otto Nagy, Adrian Farcău. Titlul emisiunii: PNL vrea un guvern cu 15-16 ministere. (reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct cu Mihai Sălceanu, invitat: Paula Gabor, Mihai Paşolea . Titlul emisiunii: Ce modificări ale codului rutier au intrat recent în vigoare? (reluare) 04.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiuni: Rolul asociaţiei cazacilor şi obiectivelele sale în România. 05.00 O partidă de pescuit 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Dezbatere electorală , cu Stela Cădar, invitaţi: Dan Burulea, Adelin Ghiarfaş, Otto Nagy, Adrian Farcău. Titlul emisiunii: PNL vrea un guvern cu 15-16 ministere. (reluare) 10.00 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu invitat: Ionela Toma. 11.00 Ne cheamă Natura cu Ioana Zaharia. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct cu Mihai Sălceanu, invitat: Paula Gabor, Mihai Paşolea . Titlul emisiunii: Ce modificări ale codului rutier au intrat recent în vigoare? (reluare) 14.40 Dezbatere electorală, cu Stela Cădar, invitaţi: Dan Burulea, Adelin Ghiarfaş, Otto Nagy, Adrian Farcău. Titlul emisiunii: PNL vrea un guvern cu 15-16 ministere. (reluare) 16.00 Teleshopping 16.30 Panoramic Sportiv cu Constantin Demian, invitat: Cosmin Iuhas. Titlul emisiuni: Despre fotbalul sătmărean cu antrenoul Cosmin Iuhas. 17.30 Sănătate cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cătălin Cismaş. Titlul emisiuni: Anxeitatea cauze şi tratament. 18.00 Audienţe în direct cu Eva Laczko (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Dezbatere electorală , cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct cu Eva Laczko (reluare)

Satul Medişa este rupt de Satu Mare din cauza transportatorului

Scris de Ioan Aniţaş, 09 mai 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

A crescut numărul semnalelor primite la redacţie din satul Medişa, comuna Viile Satu Mare, cu privire la unele deficienţe în ceea ce înseamnă transport judeţean de călători. Cel mai recent îi aparţine lui Ioan Goia, care printre altele ne-a rugat să inserăm în coloanele ziarului Informaţia Zilei o nemulţumire generalizată:

„De o vreme noi, locuitorii satului Medişa, suntem parcă rupţi de ceea ce înseamnă judeţ. Transportatorul de persoane pe ruta Medişa – Viile Satu Mare – Satu Mare şi retur nu-şi onorează obligaţiile asumate prin licenţa de transport şi de execuţie pe drumul judeţean. Numeroase persoane suntem bătrâne şi din cauza problemelor de sănătate trebuie să ajungem la consult la un medic specialist din Satu Mare. Acest lucru este imposibil. Firma domnului Codaţ nu vine măcar dimineaţa şi după masă la noi în sat. Nu suntem pretenţioşi. Ne-am mulţumi să fie măcar o cursă dimineaţa, ca să putem pleca spre oraş şi după masă să ne întoarcem acasă. Am sesizat şi Primăria, dar eforturile noastre sunt în zadar. Rugăm organismele abilitate, în principal Consiliul Judeţean, să intervină, să ne ajute să depăşim această situaţie”.

Urmare a acestor sesizări l-am contactat pe primarul Szucs Szabolcs din Viile Satu Mare, cel care ne-a confirmat starea de fapt. Ne-a mai spus că a semnalat în scris această anomalie la Consiliul Judeţean în urmă cu aproximativ două săptămâni, dar fără răspuns. Se impune luarea unor măsuri de urgenţă. Nu este normal ca un prestator de servicii să nu se achite de obligaţiile asumate, mai ales că nimeni n-a consultat comunitatea locală înainte de a se elibera la Bucureşti licenţa de execuţie. A invoca precaritatea drumului nu este un motiv temeinic de a nu onora cele înscrise în licenţe, de a izola de lume o comunitate.

Abonează-te acum Online!
  1. Ionut a spus: 09 mai 2019, ora 23:46

    Deci drumu ala e îngrozitor. Nimeni nu face nimic?

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.