Image 1
Image 2

Satu Mare va fi gazda Olimpiadei naţionale de matematică pentru şcolile cu predare în limba maghiară

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

        Ministerul Educaţiei Naţionale a publicat calendarul concursurilor naţionale şi internaţionale destinate elevilor din învăţământul preuniversitar.

Conform listei publicate de minister, judeţul Satu Mare va găzdui în acest an o singură olimpiadă naţională. Este vorba de Olimpiada naţională de matematică pentru şcolile/secţiile cu predare în limba maghiară (clasele V-XII). După cum ne-a confirmat Valerica Doina Muntean, inspectoare de matematică, competiţia se va derula în perioada 28 februarie – 3 martie 2019, în colaborare cu Universitatea Babeş-Bolyai, facultatea de matematică–informatică, linia maghiară din Cluj-Napoca.

 

O nouă olimpiadă naţională

 

Anul acesta, o noutate o reprezintă apariţia Olimpiadei Naţionale de Creativitate Ştiinţifică, ale cărei probe se vor desfăşura cu subiecte construite pe o abordare transcurriculară. În calendarul concursurilor naţionale au fost publicate şi concursurile autorizate de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Din totalul celor 63 de concursuri şcolare finanţate de Ministerul Educaţiei Naţionale, opt se vor desfăşura în premieră, atât în cadrul unor discipline precum matematică, fizică, chimie, biologie, geografie, cât şi în domeniul învăţământului profesional şi tehnic/transdisciplinar.

 

Concursuri naţionale, fără finanţarea ministerului

 

În categoria concursurilor naţionale şcolare, fără finanţarea Ministerului Educaţiei Naţionale, sunt incluse 139 de competiţii, în timp ce calendarul activităţilor educative naţionale (finanţate şi nefinanţate de MEN) cuprinde 314 proiecte, selectate în urma unui proces riguros de evaluare.

Activităţile educative se desfăşoară în afara orelor de curs şi oferă elemente de noutate în raport cu disciplinele studiate de elevi prin curriculumul obligatoriu. Acestea pot avea ca bază informaţiile acumulate şi competenţele dezvoltate de elevi pe parcursul anului şcolar, fiind complementare sau vizând aplicarea practică a acestor informaţii şi competenţe. Proiectele cuprinse în calendarele competiţionale ale MEN sunt o formă de evaluare a competenţelor dobândite de elevi în cadrul activităţilor de timp nonformal organizate în şcoală şi în afara ei.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

IFPLUS HĂRȚUIRE ÎN ȘCOLI

Franța propune ca elevii agresori să fie mutați în altă unitate

Răspunsul autorităților din Educație în fața fenomenului de hărțuire din școli trebuie să fie „de neînduplecat”, declară noul ministru al Educației din Franța, Gabriel Attal, potrivit FranceInfo.

This content is for IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ PLUS 3 LUNI, IZ PLUS ANUAL, IZ Plus Lunar, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ <35, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, and IZ+ si Tiparit si PDF Lunar members only.
Log In Join Now