Satu Mare primeşte noi fonduri prin Ministerul Dezvoltării

Scris de I. Z., 12 ianuarie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Primarul Kereskényi Gábor a discutat miercuri, 12 ianuarie, cu ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, despre proiectele pe care Primăria Municipiului Satu Mare le va depune pe PNRR, componenta 10- Fond local.

Municipiul Satu Mare va beneficia pe această componentă, în prima etapă, de un buget prealocat de peste 9 milioane de euro, care poate fi suplimentat.

Primăria Municipiului Satu Mare intenţionează să obţină finanţare pentru construcţia de piste de biciclete, achiziţionarea de autobuze nepoluante, realizarea unui management inteligent al traficului, staţii de reîncărcare pentru autovehicule electrice, construirea de locuinţe pentru specialiştii din învăţământ, sănătate, dar şi pentru tineri din grupuri vulnerabile.

Reamintim că Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a dublat la finalul anului trecut suma alocată pentru construcţia Podului peste Someş – amplasamanet str. Ştrandului. Suma iniţială asigurată de Ministerul Dezvoltării a fost de 81,34 milioane de lei, iar la această sumă s-au mai alocat 80 de milioane de lei pentru construcţia podului peste râul Someş, informează Primăria Satu Mare.

Primarul Kereskényi Gábor a afirmat că Ministerul Dezvoltării va asigura astfel aproape 80% din valoarea proiectului. „Construcţia Podului peste Someş, zona str. Ştrandului este cea mai mare investiţie a municipiului Satu Mare din ultimii 30 de ani, un proiect eşuat în 2016. Am reuşit să asigurăm finanţarea necesară, să licităm investiţia, să începem lucrările. Îmi amintesc câţi s-au îndoit de capacitatea noastră de a demara construcţia acestui pod peste Someş. Acum oamenii văd cu ochiul liber cum avansează lucrările”, a spus primarul Kereskényi Gábor.

De altfel, ministrul Dezvoltării a vizitat în mai multe rânduri şantierul podului de la Satu Mare, declarând că investiţia este una importantă.

De altfel, de numele lui Cseke Attila se leagă şi cele mai importante investiţii din sistemul sanitar din Satu Mare, în perioada în care a ocupat funcţia de ministru al Sănătăţii: reabilitarea Spitalului de Boli Contagioase, UPU Satu Mare, Secţia de Oncologie, Ambulatoriul de Specialiate, Computerul Tomograf.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517