Satu Mare: Liturghii arhiereşti de Sfinţii Mari Împăraţi | Informaţia Zilei

Satu Mare: Liturghii arhiereşti de Sfinţii Mari Împăraţi

Scris de Mihaela Ghiţă, 20 mai 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Joi, 21 mai 2020, Biserica îi cinsteşte pe Sfinţii Împăraţi întocmai cu apostolii, Constantin şi mama sa, Elena. Cu acest prilej, Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, va oficia Sfânta Liturghie Arhierească şi va rosti cuvânt de învăţătură la Paraclisul Episcopal de la Centrul Eparhial din Baia Mare, cu începere de la ora 10:00.

Preasfinţitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-Vicar, va oficia Sfânta Liturghie Arhierească şi va predica, din încredinţarea Preasfinţitului Părinte Episcop Iustin, la Mănăstirea Scărişoara Nouă.

Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena sunt ocrotitorii mai multor lăcaşuri de rugăciune din eparhie, printre care şi ai Bisericii Ortodoxe de la Cap Pod Golescu din municipiul Satu Mare avându-i ca preoţi parohi pe protopop pr. Ioan Socolan, pr. Tiberiu Vălean şi pr. Gabriel Gorgan.

Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena sunt prăznuiţi de Biserică la data de 21 mai, fiind numiţi ”întocmai cu apostolii” pentru toate acţiunile şi legile date în susţinerea libertăţii credinţei creştine.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345