Satu Mare: La Biserica Greco-Catolică Sfinţii Arhangheli a avut loc un concert de muzică simfonică | Informaţia Zilei

Satu Mare: La Biserica Greco-Catolică Sfinţii Arhangheli a avut loc un concert de muzică simfonică

Scris de Mihai Sălceanu, 20 iulie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Duminică, 19 iulie, după terminarea slujbei, la Biserica Greco-Catolică Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril din municipiul Satu Mare a avut loc un nou concert de muzică simfonică.

De această dată, solişti au fost trei muzicieni provenind din medii diferite. A fost vorba despre Crina Varga (violoncel) – absolventă a Conservatorului din Cluj, angajată a Filarmonicii din Bacău, venită în vizită la Satu Mare; Stela Danciu (vioară), angajată a Filarmonicii din Satu Mare, care a concertat de mai multe ori în biserică; Adrian Dornea (chitară) – cantor al Bisericii Sfinţii Împăraţi de aproape 20 de ani.

În acest an este al doilea concert organizat în biserica greco-catolică din centrul municipiului. Potrivit celor declarate de protopopul Dumitru Roman, seria concertelor va continua în limita restricţiilor impuse de autorităţi. “Majoritatea pieselor interpretate şi la concertul de duminică au fost de fapt compuse de cantori ai bisericilor din Europa”, a subliniat părintele Roman.

Biserica Sfinţii Arhengheli a găzduit în ultima perioadă, înainte de Pandemie, mai multe activităţi culturale, concerte, lansări de carte, reuniuni ştiinţifice şi istorice, considerând că biserica poate fi şi un lăcaş de cultură, nu numai de cult.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Goldis Admitere

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517