Satu Mare: Comunele cu apă nepotabilă din judeţ | Informaţia Zilei

Satu Mare: Comunele cu apă nepotabilă din judeţ

Jurnaliştii de la „Recorder” au publicat o hartă a României în care apar aproximativ 900 de comune în care curge apă nepotabilă.

Rezultatele centralizate de Recorder, primite de la DSP-urile din ţară, arată 892 de comune în care s-au înregistrat depăşiri la indicatori precum amoniu, nitriţi sau bacterii de natură fecală.

Analizele care stabilesc calitatea apei se fac, în zona rurală, doar de câteva ori pe an, şi deseori oamenilor nu le sunt comunicate rezultatele.

Prin comparaţie, din reţeaua care alimentează Bucureştiul se recoltează zilnic probe din zeci de puncte diferite, iar rezultatele sunt publicate imediat pe internet şi pot fi consultate de oricine.

Potrivit hărţii judeţului Satu Mare, în 17 localităţi curge apă contaminată, pentru care analizele DSP au înregistrat depăşiri la indicatorii de potabilitate stabiliţi prin lege. Acestea sunt: Agriş, Acâş, Ardud, Bogdand, Botiz, Crucişor, Ciumeşti, Halmeu, Hodod, Pişcolt, Petreşti, Supur, Sanislău, Tarna Mare, Turulung, Terebeşti, Tiream.

Harta e realizată pe baza celor mai recente analize efectuate de DSP (în cursul anului trecut), dar o evaluare corectă a apei presupune teste mai frecvente decât se fac în prezent, deoarece calitatea apei poate fi influenţată de o mulţime de factori. Aşa că informaţiile noastre, deşi extrase din surse oficiale, sunt în primul rând un reper, nu un verdict”, anunţă jurnaliştii de la „Recorder”.

Harta României privind apa o găsiţi AICI.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517