26.09.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Iuliu Ilyes, Adelin Ghiarfaş. Titlul emisiunii: Scandal în PNL.De ce a demisionat Bolojan?(reluare) 01.25 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Marius Gânţă. Titlul emisiuni: Marius Gânţă – raport la 8760 de zile. 02.30 Ne cheamă natura 03.30 Cultură, Fior de Zatmar 04.45 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu. 05.40 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Dan Şuta. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko , invitat: Kallos Zolan, Szejke Otttilia. Titlul emisiunii: Cum va fi noul an şcolar pentru secţiile maghiare? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.15 Viaţa la Ţară 10.20 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Laurenţiu Costin. Titlul emisiunii: ”Pescuirea minunată” – găsirea sensului vieţii. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Iuliu Ilyes, Adelin Ghiarfaş. Titlul emisiunii: Scandal în PNL.De ce a demisionat Bolojan?(reluare) 13.00 Ştiri 13.25 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Lorincz Tiberiu.Titlul emisiuni: Căile ferate înguste din jurul Sătmarului. 14.20 Teleshopping 14.40 Cultură, Digania – O tradiţie reînviată 16.10 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat: Dorel Ziman. Titlul emisiunii: Un nou început de an şcolar la liceul cu program sportiv Satu Mare. 17.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Marius Gânţă. Titlul emisiuni: Marius Gânţă – raport la 8760 de zile. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct 23.00 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Dan Şuta.

Satu Mare are foarte puţine cazuri de gripă, comparativ cu alte judeţe

Scris de Matei Larisa, 13 februarie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Macrina Mihai director DSP

Macrina Mihai director DSP

Speculaţiile conform cărora în judeţul nostru circulă gripa japoneză

, au fost infirmate de către DSP

Bolile de sezon precum gripa, viroza şi pneumonia, sunt în continuă creştere, conform datelor transmise de către Direcţia de Sănătate Publică.
Speculaţiile conform cărora în judeţul Satu Mare circulă aşa numita gripă japoneză, au fost infirmate de către directorul DSP, Mihai Macrina Livia.

“Nu am afirmat niciodată aşa ceva. Avem într-adevăr înregistrate patru cazuri noi de tulpină A şi B dar sunt cazuri ţinute sub control şi tratate la domiciliu, nimic grav. Un singur pacient e internat la terapie intensivă dar îşi revine, şi comparativ cu starea de la început se simte mai bine.

Dacă mă întrebaţi pe mine, noi stăm foarte bine la acest capitol, comparativ cu alte judeţe“, a afirmat directoarea DSP.
La rândul lui, şi managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare, Adrian Marc, a explicat cum stă situaţia gripei în spital, precum şi starea de sănătate a medicilor.

Abonează-te acum Online!
 1. Alinuţa a spus: 19 februarie 2018, ora 09:07

  Are directorul DSP, Mihai Macrina Livia habar câte cazuri sunt tratate la domiciliu pentru că aceste cebinete de medici de familie aproape că nu le văd rostul.
  Incompetenţa unor medici de familie care dau medicamente f. puternice oamenilor în vârstă, iar la farmacie (după ce le-am dus să le schimbăm) aflăm că personal farmacista era să moară de la respectivele antibiotice.
  Care este rolul medicilor de familie dacă stăm la cozi să fim trimişi la specialist, să ne trimită la analize, să ne întoarcem la m. de familie să ne treacă în fişă, să ne facă o reţetă „naşpa”, etc…..

 2. ALEX al V-lea a spus: 14 februarie 2018, ora 20:51

  Sa zicem ca am simptomele gripei, eu cum trebuie sa procedez? Merg la medicul de familie, unde mai sunt la usa inca 15 bolnavi, care asteapta sa functioneze calculatorul si sa-i imbolnavesc si pe acestia? Apoi merg la farmacie si pe toti care-i intalnesc sa- i imbolnavesc si pe ei? Apoi merg la medicul de intreprindere sa-mi vizeze concediul medical si sa imbolnavesc si pe acolo ce pot? Pentru o boala atat de contagioasa poate ar trebui sa veniti cu niste proceduri care sa nu o amplifice si sa le comunicati populatiei. Pe de alta parte ce capacitate avem in judet de a confirma aceasta boala? Ar fi multe altele de spus, dar cred ca ajunge.

 3. ALEX al V-lea a spus: 14 februarie 2018, ora 19:55

  Ce ne spune doamna Livia? Ca avem 4+x cazuri de gripa in tot judetul si ca 4+x<min{nj}, unde nj este numarul de cazuri de gripa din judetul j, exclus judetul SM. Certe sunt numai cele 4 noi cazuri de gripa pentru "o boala de sezon", o boala care se amplifica exponential, adica daca unul stranuta din 100 de cazuri 99 se imbolnavesc.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.