Image 1
Image 2

Sătmărenii săraci renunţă la ajutorul social dacă sunt obligaţi să muncească în folosul comunităţii

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Anul trecut, beneficiarii de ajutor social au muncit 12.800 de ore

Joi, 16 martie 2017, Centrul Multifuncţional Alter Ego a găzduit prezentarea raportului de activitate pe anul 2016 al Serviciului Public de Asistenţă Socială Satu Mare.
    La eveniment au luat parte alături de reprezentanţi ai instituţiei cu atribuţii în domeniul social, colaboratori de la diverse organizaţii nonguvernamentale şi autorităţile locale în persoana primarului municipiului Satu Mare, Gabor Kereskenyi, şi a viceprimarului Doina Feher.

79 de sătmăreni primesc ajutor social şi 130 de familii alocaţie pentru susţinerea familiei

Doina Văsuţ, directoarea Serviciului Public de Asistenţă Socială Satu Mare a prezentat activitatea instituţiei pe anul trecut pe toate domeniile de activitate, de la copil şi familie, persoane vârstnice, persoane cu dizabilităţi, oameni fără adăpost şi persoane cu venituri mici. Potrivit datelor prezentate, anul trecut, la nivel de municipiu reşedinţă de judeţ au fost 79 de beneficiari de ajutor social şi 130 de beneficiari de alocaţie pentru susţinerea familiei. Satu Mare se menţine în topul oraşelor cu număr mic de beneficiari ai legii venitului minim garantat, fapt influenţat de mai mulţi factori, principalul factor fiind acela că un membru din familia beneficiară de ajutor social trebuie să presteze muncă în folosul comunităţii. Asta face ca foarte mulţi sătmăreni să nu îşi dorească ajutorul social.
Anul trecut, de exemplu, în medie, lunar, 32 de beneficiari ai acestei forme de ajutor au efectuat peste 12.800 de ore de muncă în folosul comunităţii în diferite zone considerate potenţiale focare de infecţie. Sunt puţini beneficiari de ajutor social şi se pare că trendul acesta se menţine şi în ceea ce priveşte numărul beneficiarilor de ajutor pentru încălzirea locuinţei.

Puteţi citi continuarea în ediţia tipărită disponibilă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament pdf).

1 comentariu

  1. Daca nu vor sa munceasca, nici ajutor sa nu primeasca!
    Intrebat fiind un om al strazii ajutat cu de toate de locatarii unui bloc (haine, mancare, bani, paturi, etc) de ce nu cauta sa lucreze, a raspuns: „pentru zece milioane, nu merita!”
    In opinia acestui tip de oameni, lumea ar cam trebui sa le dea, ei doar sa primeasca. Nu e bine sa nu ai niciun fel de venit, dar nici sa refuzi munca nu este sanatos.

Lasă un răspuns

Connect with

Toate blocurile din Negrești-Oaș vor fi reabilitate termic

MODERNIZARE ȘI ANVELOPARE

Toate blocurile din Negrești-Oaș vor fi reabilitate termic

Toate blocurile din Negrești-Oaș vor avea fațadă nouă grație reabilitării termice prin care vor trece. Anunțul a fost făcut de primărița Aurelia Fedorca, în cadrul unei conferințe de presă, prin care a informat că blocurile de pe Aleea Trandafirilor, respectiv străzile Victoriei și Livezilor vor fi următoarele care vor beneficia de lucrări de eficientizare energetică, prin PNRR.