17.09.2019 00.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Titlul emisiunii:.(reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat:Paual Mare, Eleonora Cîmpan, Carmen Vitez. Titlul emisiuni:Standarde de calitate în sănătatea sătmăreană.(reluare) 04.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat:Nicolae Bondici. Titlul emisiunii:Învătătorul rămâne luminătorul satului. 05.00 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia. 06.00 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc. Titlul emisiuni:O echipă de specialişti în protecţia mediului, în vizită de studii. mediului mediului,în 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Titlul emisiunii:.(reluare) 10.00 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiuni: Cultura de Lavandă. 11.00 Taina Credinţei cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Înălţarea Sf.Cruci – Paznic Împărătesc 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat:Paual Mare, Eleonora Cîmpan, Carmen Vitez. Titlul emisiuni:Standarde de calitate în sănătatea sătmăreană.(reluare) 14.00 Agenda publică cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Radu Panait, Mariana Sălageanu, Nagy Otto Titlul emisiunii: Educaţia, la un nou început.(reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu 16.40 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat:Ştefan Szilagy. Titlul emisiunii:Radiografia campionatelor judeţene la fotbal. 17.30 Sănătate cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cătălin Cismaş. Titlul emisiunii:Cum controlăm furia. 18.00 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (reluare)

Sătmăreanul Vasile Sabo, mândru că are o familie de sportivi

Scris de Constantin Demian, 11 iunie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

În urma cu câteva zile, întâmplarea a făcut să ne întâlnim cu un vechi iubitor şi practicant al sportului, Vasile Sabo. Stabilit în anii 90, împreună cu familia în Statele Unite ale Americii, în California, Vasile Sabo nu a uitat nici dragostea dintâi, fotbalul, dar nici ţara România şi nici oraşul natal Satu Mare.

Odată stabilit în SUA, Vasile Sabo a lucrat ca inginer într-o fabrică, care confecţiona componente pentru automobilele de Formula 1. Revenind la perioada în care a trăit în Satu Mare, el a practicat fotbalul, a fost portar în anii 1959 la AS Proiectantul, după care a ajuns la Someşul Satu Mare în Divizia C. Aici i-a avut colegi, printre alţii pe Leş, Gozner, Fogorosi, Szentivanyi, Molnar, Otto Anderco, Vasile Savaniu, Carol Kuki, Bărbuş etc. În 1967 s-a transferat la Olimpia într-o echipă cu nume grele, Bocşa, fraţii Bathori, Helvei, Gabi Both etc. Dragostea de sport a fost transmisă şi fiului său, Leonard, care a fost handbalist de performanţă la CS Unio, Poli Timişoara, Aurul Baia Mare. În acest timp fiica Simona a îmbrăţişat atletismul, alergările pe distanţe lungi, fiind de 8 ori participantă la maratonul de la Los Angeles. Apoi fratele Ion Sabău a fost profesor de educaţie fizică, cu specializare în volei, iar sora sa Doina Sabău a fost profesor universitar.

Unul din nepoţii lui, Andrei Sabo, practică fotbalul american şi atletismul, iar Simone Antony este membru al unei echipe de fotbal-Soccer USA. Una peste alta, o familie de sportivi.

La final mai consemnăm o amintire dragă lui Vasile Sabo. În timpul Campiontului Mondial de fotbal din 1994, domnul Sabo a fost, pentru câteva ore, gazda lotului naţional de fotbal al României. El a oferit o cină tradiţională românească lui Hagi&comp. La vremea respectivă chiar am consemnat evenimentul. Acum că Vasile Sabo urmează să se întoarcă în California, îi urăm să aibă parte de o viaţă lungă, sănătate şi bucurii. Iar nepoţilor să-i aducă cât mai multe rezultate glorioase în sport şi nu numai.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.