Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitați: Corina Stanciu, Rodica Lohan. Titlul emisiunii: Biologii,chimiști și psihologii din spitale,nemulțumițide noua grilă de salarizare.(reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitați: Augustin Iștoc,Ciprian Crăciun.Titlul emisiunii: Biologii, chimiști și psihologii din spitale, nemulțumiți de noua grilă de salarizare. (reluare) 02.30 În slujba comunității, cu Mihai Sălceanu,invitat: Romeo Poiană. Titlul emisiuni: Romeo Poiană – rapor la 6685 de zile . 03.30 Info studio, cu Ioan Anițaș, invitat: Ioan Coroianu . Titlul emisiunii: Crimă sau dispariție. 04.30 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Nicolae Mureșan. 05.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Marius Dudaș. Titlul emisiunii: Cultura de căpșuni. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Ilyes Ilona. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Prinzinger Zsoka. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitați: Corina Stanciu, Rodica Lohan. Titlul emisiunii: Biologii,chimiști și psihologii din spitale,nemulțumiți de noua grilă de salarizare.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Ilyes Ilona. 09.20 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Adriana Laszlo. Titlul emisiunii:Cum înțelegem plânsul copiiilor? 10.00 Educație ecologică, cu Cristina Bursuc,invitat: Mark Nagy Janos. Titlulemisiunii: Noutăți în custodia ariei protejate de pe râul Tur. 10.30 Religie, cu Eva Laczko , invitat: Florin Fodoruț. Titlul emisiunii: De la Înviere Mântuitorul până la Înălțarea la cer. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar invitați: Augustin Iștoc,Ciprian Crăciun.Titlul emisiunii: Biologii, chimiști și psihologii din spitale, nemulțumiți de noua grilă de salarizare. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 ]n slujba comunității, cu Mihai Sălceanu,invitat: Romeo Poiană. Titlul emisiuni: Romeo Poiană – rapor la 6685 de zile . 14.30 Teleshopping 14.45 Sănătate,cu Mihaela Ghiță,invitat:Sedonia Lățea.Titlul emisiuni: Despre diete,vitamine la început de primăvară. 15.15 Iată omul cu Gabriel Ghișan,invitat: Călin Durla. 16.25 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Maria Tripon. 17.30 Panoramic sportiv, cu Constantin Damian, invitat: Dacian Nastai. Titlul emisiunii: Primăvara sportivă cu Dacian Nastai. 18.30 Audienţe în direct. 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar. 21.30 Cultură 22.30 Iată omul cu Gabriel Ghișan,invitat: Călin Durla. 23.30 Ştiri

Sătenii din Moftin dorm cu frica în sân de teama exploziei

Scris de Matei Larisa, 23 decembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Sateni Moftin

Sateni Moftin

Vineri, 22 decembrie, zeci de localnici s-au întâlnit cu autorităţile la căminul cultural

Pentru a clarifica orice nelămurire referitoare la explozia provocată la sonda de gaz de la Moftinu Mare, preşedintele companiei Serinus Energy, Jeffrey Auld, împreună cu inspectorul general al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Daniel Dragne, prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip, primarul şi viceprimarul comunei Moftin, David Gheorghe şi Iosif Merker, au organizat o şedinţă cu consilierii locali şi cetăţenii din Moftinu Mare deopotrivă.

Aceştia au vrut să clarifice orice nelămurire pe care o au cetăţenii şi să le explice procesul desfăşurat în momentul de faţă la locul exploziei precum şi modul în care a izbucnit incendiul. Interesul a fost major, dat fiind că sala Căminului Cultural a fost plină, fiind prezenţi zeci de săteni.

Majoritatea celor prezenţi s-au plâns de zogomotul infernal. Mulţi au mărturisit că le este foarte greu să doarmă nopţile, cu atât mai mult cu cât mulţi dintre ei au şi copii. „Eu locuiesc foarte aproape de zona în care e situată sonda iar de când a izbucnit incendiul nu pot să dorm. Am doi copii care nu dorm noaptea, ce să le spun? Acum sunt în vacanţă, dar când începe şcoala ce fac cu ei? Te doare capul de la atâta  zgomot, nu te poţi concentra”, a fost declaraţia uneia dintre locuitoarele din zonă. 

Mai multe în ediţia tipărită din „Informaţia Zilei” – 23 decembrie 2017, disponibilă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament pdf).

Abonează-te acum Online!
  1. Dac Bulibas a spus: 24 decembrie 2017, ora 09:23

    Asigurati-va locuintele ca in caz de explozie, poate ramaneti fara ele. Ce fel de gaze se exploateaza la Moftin,…, conventionale sau de sist ?.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.