20.07.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Crăciun, Emil Şuhani, Radu Creţu. Titlul emisiunii: Şedinţă de guvern cu protestatarii la gard. (reluare) 01.30 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 02.40 Cultură, Hajduszoboszlo vacante de vis. 03.00 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 04.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 05.30 Info Studio cu Laczko Eva. Titlul emisiuni: Casa zâmbetelor-oază de bucurie. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona. 08.00 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, invitat: Adrian Cozma. Titlul emisiuni: Creşterea cailor de rasa şi relaxarea. (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 09.30 Sănătate frumuseţe stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat: . 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitaţi: Barta Barnabas, Gordan Dalma, Gsiszar Lorant. Titlul emisiunii: La Satu Mare se organizează Întâlnirea Naţională a Tineretului Catolic. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Crăciun, Emil Şuhani, Radu Creţu. Titlul emisiunii: Şedinţă de guvern cu protestatarii la gard. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Iuliu Cadar. Titlul emisiuni: Iuliu Cadar-raport la 3650 de zile. 14.35 Teleshopping 15.00 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 16.00 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 17.30 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat: Alina Perşa. Titlul emisiunii: Asociaţia ACT4U, implicată în diverse activităţi ecologice. 18.00 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cătălin Cismaş. Titlul emisiuni: Cum controlăm furia? 18.30 Şedinţă de Consiliu 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitat: Constantin Demian, Daniela Silaghi. Titlul emisiunii: Care sunt cele mai mari probleme ale adolescenţilor?(reluare) 23.00 Şedinţă de Consiliu

Sătenii din Moftin dorm cu frica în sân de teama exploziei

Scris de Matei Larisa, 23 decembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Sateni Moftin

Sateni Moftin

Vineri, 22 decembrie, zeci de localnici s-au întâlnit cu autorităţile la căminul cultural

Pentru a clarifica orice nelămurire referitoare la explozia provocată la sonda de gaz de la Moftinu Mare, preşedintele companiei Serinus Energy, Jeffrey Auld, împreună cu inspectorul general al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Daniel Dragne, prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip, primarul şi viceprimarul comunei Moftin, David Gheorghe şi Iosif Merker, au organizat o şedinţă cu consilierii locali şi cetăţenii din Moftinu Mare deopotrivă.

Aceştia au vrut să clarifice orice nelămurire pe care o au cetăţenii şi să le explice procesul desfăşurat în momentul de faţă la locul exploziei precum şi modul în care a izbucnit incendiul. Interesul a fost major, dat fiind că sala Căminului Cultural a fost plină, fiind prezenţi zeci de săteni.

Majoritatea celor prezenţi s-au plâns de zogomotul infernal. Mulţi au mărturisit că le este foarte greu să doarmă nopţile, cu atât mai mult cu cât mulţi dintre ei au şi copii. „Eu locuiesc foarte aproape de zona în care e situată sonda iar de când a izbucnit incendiul nu pot să dorm. Am doi copii care nu dorm noaptea, ce să le spun? Acum sunt în vacanţă, dar când începe şcoala ce fac cu ei? Te doare capul de la atâta  zgomot, nu te poţi concentra”, a fost declaraţia uneia dintre locuitoarele din zonă. 

Mai multe în ediţia tipărită din „Informaţia Zilei” – 23 decembrie 2017, disponibilă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament pdf).

Abonează-te acum Online!
  1. Dac Bulibas a spus: 24 decembrie 2017, ora 09:23

    Asigurati-va locuintele ca in caz de explozie, poate ramaneti fara ele. Ce fel de gaze se exploateaza la Moftin,…, conventionale sau de sist ?.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.