Salată de sfeclă roşie cu portocale | Informaţia Zilei

Salată de sfeclă roşie cu portocale

Scris de I. Z., 10 februarie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Ingrediente:

O sfeclă roşie crudă, de mărimea unui măr mai mare, o mână de varză albă răzuită, o portocală bine coaptă, câteva fire de ceapă verde, coaja unei jumătăţi de lămâi, 2-3 frunze de salată mărunţită sau frunze de păpădie, o bucăţică de brânză tofu de mărimea unui ou, ulei de măsline, oţet de vin roşu, sare, un vârf de cuţit de nucşoară răzuită.

Mod de preparare:

Sfecla curăţită şi spălată se răzuieşte pe răzuitoarea cu găuri mari, sau se taie bucăţi mai mici sau mai mari, după preferinţă. Două cepe verzi se mărunţesc, se adaugă varza, salata sau păpădia (se pot folosi chiar şi ambele), se răzuieşte coaja de lămâie, se condimentează, se stropeşte cu oţet şi cu ulei de măsline şi se amestecă. Portocala se curăţă, se desface în felii, iar acestea se taie în două. Pe farfurie sau tava în care se va pune pe masă se aşează prima dată compoziţia de bază, apoi sfelca şi bucăţile de portocale. Brânza tofu, sfărâmată, se amestecă fie în compoziţia de bază, fie se va presăra deasupra salatei înainte de servire, ca ornament. Se serveşte cu ceapă verde, corn, sau ouă fierte.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Goldis Admitere

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517