Salarii cu 25-30% mai mari pentru profesorii cu activităţi la “Şcoala după şcoală”

Scris de Vasile Nechita, 22 noiembrie 2021 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Salarizarea diferenţiată pe criterii de performanţă prin implementarea Legii 153/2017, creşteri salariale pentru debutanţi şi dezvoltarea programelor „şcoală după şcoală” în unităţile de învăţământ de stat şi creşterea calităţii serviciilor oferite, inclusiv prin acordarea unei majorări cu 25% – 30% a salariului de bază, sunt câteva dintre măsurile propuse în programul de Guvernare PSD-PNL, document consultat de Edupedu.ro.

În programul de guvernare se vorbeşte despre „configurarea unui Program Naţional Integrat”, care să conţină mai multe servicii educaţionale şi măsuri pentru elevi şi profesori.

Salarizarea diferenţiată pentru cadrele didactice, pe criterii de performanţă este o noutate, fiind introdusă şi o menţiune pentru creşterea salariilor profesorilor debutanţi.

Dezvoltarea programului „şcoala după şcoală” în şcolile de stat nu are o anumită ţintă, dar dă cîteva detalii despre salarizarea profesorilor care ar urma să stea pentru programul prelungit la şcoală – aceştia ar primi o creştere a salariului de bază cu 25-30%, dacă orele respective depăşesc norma didactică.

Abonează-te acum Online!
 1. Babacu a spus: 29 noiembrie 2021, ora 10:49

  Referitor la calitatea manualelor voi da un singur exemplu: inainte de 1989 (nu spun Revolutie ca a fost doar pe jumatate) manualul de Chimie din liceu era facut de un renumit profesor: Costin D. Nenitescu, pe vremea aceea el era cel mai bun chimist din tara si a scos un manual foarte bun.
  Cum este calitatea manualelor de acum? Nu prea sint in tema, multi se pling de calitatea proasta si ii cred. Ideea este ca manualele trebuie facute de cei mai buni din bransa respectiva.

 2. ştireamea@yahoo.com a spus: 28 noiembrie 2021, ora 15:46

  Ce hazliu! Niciodată nu se va întâmpla aşa ceva. Părinţii plătesc bani grei, copiii sunt mici, nu au cu cine sta acasă. Să nu mai vorbim despre vârsta la care merg la şcoală! Tâmpenie curată! În loc să stea la grădiniţă, ei au de mers la şcoală!! Nu poate merge singur, nu poate rămâne singur, e prea mic.
  Măsurile propuse sunt apă de ploaie la inundaţii!
  Umblaţi, domnilor, la manuale: sunt dezastruoase. Nu e nevoie de proastele manuale alternative, realizaţi unul şi bun! În timpul şcolii online care nu s-a încheiat, copilul să înveţe singur, cât de cât, în pas cu ceilalţi, din carte.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517