Şahiştii de la LPS s-au întors medaliaţi de la C.N. Şcolar | Informaţia Zilei

Şahiştii de la LPS s-au întors medaliaţi de la C.N. Şcolar

Scris de Ionuţ Blăjean, 21 mai 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

La Cluj-Napoca s-a desfăşurat în weekend Campionatul Naţional Şcolar al LPS-urilor şi CSS-urilor la şah. Este o competiţie destinată sportivilor sub 18 ani de la cluburile ori liceele de profil din ţară, masculin şi feminin, separat. Fiecare echipă are dreptul să înscrie în concurs trei băieţi şi trei fete. Clasamentele se fac individual.

De la secţia de şah a Liceului cu Program Sportiv Satu Mare au participat Larisa Covrig, Irisz Hejja, Larisa Varhanioschi, Alin Angheluş, David Ilonczai, Erik Schneider.

După cele 6 runde, partea feminină a fost câştigată într-un mod autoritar de Larisa Covrig cu 5 victorii şi o remiză, medalia de bronz revenindu-i lui Irisz Hejja.

La masculin pe locul 3 s-a clasat David Ilonczai, care a încheiat neînvins competiţia cu 4 puncte. Alin Angheluş a realizat acelaşi punctaj, la departajare situându-se aproape de podium. În cazul lui a contat înfrângerea cu medaliatul cu argint când, după o partidă cu suişuri şi coborâşuri, avea damă şi cal contra 2 turnuri în final. Dar în criza majoră de timp a oponentului a greşit şi a intrat în ”plasa de mat”.

Larisa Varhanioschi şi Erik Schneider au fost şi ei recompensaţi cu câte o menţiune. La final spunem că LPS Satu Mare a reuşit să cucerească jumătate din medaliile puse în joc.

De pregătirea şahiştilor se ocupă Cătălin Ardelean şi Alexandru Stanciu. Merită menţionaţi şi cei care în timp au contribuit la dezvoltarea sportivilor: Ioan Costiuc, Zoltan Pall, Sorin Levay, Ludovic Lazăr, Zaharia Văsuţ.

Altfel, alţi sătmăreni au participat în weekend la Cupa Palatului din Arad. Ştefania Sălăjan a cucerit argintul la 12 ani, Zvenyak Johanna aceeaşi medalie la 8 ani, iar Andrei David a ocupat locul 5 la categoria de 10 ani.

Abonează-te acum Online!
  1. sighetean a spus: 21 mai 2019, ora 20:47

    Larisa Covrig cu 5 victorii şi o remiză , Campionatul Naţional Şcolar al LPS-urilor şi CSS-urilor la şah este in clasa a IX-a la Col. Nat. DRAGOS VODA ,Sighetu Marmatiei . Felicitari!!!!!

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517