S-a procedat corect în cazul fetiţei adoptate din Baia de Aramă? | Informaţia Zilei

S-a procedat corect în cazul fetiţei adoptate din Baia de Aramă?

Fetita bruscata

Scandalul în cazul fetiţei de opt ani din Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi, care a fost adoptată de o familie de români din America continuă. A apărut prima reacţie a părinţilor adoptivi ai Sorinei, care spun că acţiunea procurorilor şi a poliţiştilor de vineri, 21 iunie, nu a fost

împotriva fetiţei de 8 ani, ci împotriva asistentei maternale care reţinea copila fără drept. Asistenta maternală spune că nu a refuzat adopţia copilei şi a fost obligată să semneze o declaraţie gata scrisă, iar soţul acesteia a declarat că a formulat plângeri la DIICOT împotriva DGASPC Mehedinţi.

Familia adoptivă o acuză pe femeia care a crescut-o pe Sorina că a încercat să o manipuleze şi să îi inducă ideea că noii părinţi ar vrea să îi facă rău. Potrivit acestora, din 2012 şi până în prezent, Sorina a fost internată în spital de 3 ori, pentru diverse afecţiuni, inclusiv pentru malnutriţie. Mai mult, timp de aproximativ 5 ani, copila a fost refuzată de 122 de familii din România înscrise pe lista de adopţii. Până şi asistentul maternal, în grija căruia s-a aflat Sorina în ultimii ani, ar refuzat în scris adopţia micuţei.

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea, a sesizat Inspecţia Judiciară pentru a efectua cercetări cu privire la conduita şi modul în care procurorul de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, Maria Piţurcă, a intervenit în cazul fetiţei din Baia de Aramă. Aceasta a bruscat-o pe fetiţă şi a luat-o cu forţa.

 

Ca urmare, vă punem următoarea întrebare:

S-a procedat corect în cazul fetiţei adoptate din Baia de Aramă?
Da
Nu
Nu mă interesează
Vezi Rezultate

Abonează-te acum Online!
  1. Dac Bulibas a spus: 26 iunie 2019, ora 11:02

    In Rom. totul este o ipocrizie. Si in acest caz se vede ca Rom. nu este un stat de drept ci unul mafiot in care doar banii conteaza. Credeti ca vreun magistrat va fi condamnat pt. nerespectarea/incalcarea legii/procedurilor ca si in cazul prezentat ? Garantez ca NU !, la fel ca si in multe alte cazuri. In Romania oricine cu mici exceptii poate fi cumparat inclusiv magistratii !!!. Legile pot fi incalcate si sunt incalcate cand e vorba de bani multi !. Mita, hotia si coruptia domina si distruge Romania .

  2. satmarean a spus: 25 iunie 2019, ora 11:39

    Se face atâta tam-tam şi agitaţie naţională pe un singur caz, sigur fiecare copil e important! Dar pentru miile de copii bolnavi de cancer, dar miile de copii cu autism, dar miile de copii rămaşi pe drumuri după ce ies din casele de tip familial, pentru ei de ce nu se face tam-tam, de ce nu se iese în stradă să se protesteze? De ce nu se oripilează politicienii, aşa cum fac pentru un singur copil? Cumva pentru că totul e de faţadă, e ipocrizie? Toate televiziune strigă despre acest copil. Dar de ce nu strigă despre copiii olimpici care nu primesc bani ca să meargă în străinătate la marile concursuri internaţionale? De ce nu strigă atunci când copii fac lucruri deosebite, invenţii, câştigă concursuri, sunt talentaţi în diferite domenii! Pentru aceşti copii nu este loc la televiziune, dar este loc când e vorba de scandal!!!! JENANT!!!!

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345