Image 1
Image 2

Ruladă de brânză în bacon

Dacă ai nevoie de un aperitiv gustos și arătos, dar vrei să-l faci foarte repede și fără efort, acesta rulada cu șuncă și cașcaval este o idee foarte bună. Cu cateva ingrediente in plus sau in minus va iesi o bunatate care va disparea imediat, desigur !! Daca faceti rulourile un pic mai mici poate fi un excelent aperitiv festiv dar si un fel principal alaturi de o garnitura la alegere.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

600 g de bacon feliat subțire, 1 kg de brânză de vaci, 4 linguri de făină, 4 ouă, o legătură de frunze de mărar sau un plic de pulbere de mărar uscat, 4 căței de usturoi, sare, un vârf de cuțit de zahăr (nu în mod obligatoriu)

Mod de preparare:

Într-un bol se pune brânza și făină. Amestecăm cu ajutorul unui mixer, pe urmă adăugăm ouăle și mărarul tăiat mărunt. Amestecăm totul foarte bine până la omogenizare. Adăugăm usturoiul zdrobit, condimentăm cu sare și piper și amestecăm foarte bine. Din umplutura pregătită anterior, formăm biluțe sau batonașe cât încape într-un pumn. Dacă vrem să aibă forme de biluțe, atunci din două felii de bacon formăm o cruce. În mijloc, adăugăm o bilă de umplutură, pe urmă o acoperim cu marginile rămase libere. Procedăm la fel cu restul de umplutură și de felii de bacon, sau dacă le facem batonașe, pur și simplu le rulăm. Prăjim pachețelele într-o tigaie încinsă cu ulei, sau le ungem cu puțin ulei, le așezăm pe o tavă antiaderentă, ori în formă de muffin și dăm la cuptorul preîncălzit, timp de 20-25 de minute.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Snitel vienez

Şniţel vienez cu caşcaval

Snitelul vienez, o emblemă a bucătăriei austriece cu rădăcini istorice ce datează din secolul al XV-lea în Italia, se reinventează printr-o variantă modernă ce îmbogățește carnea panată tradițională cu cașcaval matur, reflectând evoluția gusturilor culinare fără a-și pierde esența clasică.

Budinca de griș, un desert tradițional românesc

Budinca de griș, un desert tradițional românesc

Budinca de griș, un desert tradițional românesc simplu și confortabil, este iubită pentru versatilitatea sa și asociată adesea cu dulceața de fructe de pădure, reprezentând o legătură dulce între amintirile copilăriei și bogăția naturală a României.