Image 1
Image 2

Romanul “Fidelitate” se transformă în serial

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Săptămâna trecută s-a auzit pe platourile de filmare din Milano pentru prima oară cuvântul Acţiune!, la începerea filmărilor acestei ecranizări.

Noua serie originală va avea 6 episoade.

Romanul Fidelitate este semnat de Marco Missiroli, autor finalist al ediţiei numărul 73 a Premiului Strega şi câştigător al Premiului Strega Giovani din 2019.

Seria TV produsă de BiBi Film va fi difuzată de Netflix până la sfârşitul acestui an. Adaptarea pentru TV a fost scrisă de Alessandro Fabbri, Elisa Amoruso şi Laura Colella şi regizată de Andrea Molaioli (regizorul seriei TV Suburra) şi Stefano Cipani (regizorul filmului Mio fratello rincorre i dinosauri).

Printre protagonişti se numără Michele Riondino, în rolul lui Carlo şi Lucrezia Guidone, în cel al Margheritei.
Filmată la Milano, Rimini şi Roma, Fidelitate spune povestea căsniciei lui Carlo şi a Margheritei, un cuplu de tineri care se confruntă cu consecinţele devastatoare ale unei presupuse trădări. Relaţia lor devine simbol al fidelităţii, nu doar de cuplu, dar şi al alegerilor de fiecare zi faţă de ei înşişi.
Despre romanul Fidelitate şi Marco Missiroli: Suntem siguri că a rezista unei ispite înseamnă fidelitate?

Dar dacă această renunţare ar reprezenta trădarea naturii noastre mai profunde?

Fidelitatea este o ancoră care ne permite să nu fim copleşiţi de furtună, dar este şi oglinda în care ne căutăm reciproc, în speranţa de a ne recunoaşte pe noi înşine. Asta ne spune Marco Missiroli, mergând la inima personajelor sale: el, ea, cealaltă şi celălalt. Noi înşine.

Carlo, un profesor de creative writing, şi Margherita, o arhitectă devenită agentă imobiliară, formează un cuplu tânăr şi fericit, în care fiecare partener este perfect conştient de frământările celuilalt.

Se iubesc, însă în acelaşi timp au dorinţe care trec dincolo de pereţii dormitorului lor. Carlo tânjeşte după frumuseţea liniştită a uneia dintre elevele sale, Sofia, iar Margherita visează la mâinile puternice ale terapeutului ei, Andrea.
Marco Missiroli s-a născut în Rimini, pe coasta Mării Adriatice, şi acum locuieşte la Milano, unde este redactorul-şef al unei reviste de psihologie şi editorialist cultural pentru Corriere della Sera.

Primul său roman, Senza coda (2005), a câştigat Campiello Opera Prima (echivalentul italian al Costa First Book Award).

Romanul său Atti osceni in luogo privato (2015) a devenit un bestseller încă de la apariţie şi s-a vândut în peste 150 000 de exemplare.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with