Image 1
Image 2

Românii din diaspora pot obține finanțare de până la 40.000 de euro pentru afaceri în țară

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Românii de peste hotare care doresc să își deschidă o afacere acasă pot să se înscrie în programul Diaspora StartUp, în cadrul căruia trei proiecte, selectate câștigătoare, pot beneficia de o finanțare nerambursabilă de până la 40.000 de euro, a informat Fundația CAESAR, prin intermediul unui comunicat de presă.

“Fundația CAESAR anunță lansarea înscrierilor pentru trei proiecte ‘Diaspora StartUp’, finanțate din fonduri europene disponibile prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 3 ‘Locuri de muncă pentru toți’. Fiecare proiect eligibil, selectat drept câștigător, va beneficia de o finanțare nerambursabilă de până la 40.000 de euro (co-finanțare zero). Programul se adresează cetățenilor români cu vârsta minimă de 18 ani, care au locuit peste hotare în ultimele 12 luni și doresc să-și deschidă o afacere în țară”, a anunțat sursa citată de Agerpres.

Candidații trebuie să facă dovada experienței sau studiilor în străinătate în domeniul în care intenționează să-și deschidă afacerea. Scopul proiectelor este încurajarea antreprenoriatului românesc prin susținerea înființării de companii cu profil non-agricol, în zona urbană, în toate regiunile de dezvoltare ale României, cu excepția regiunii București-Ilfov.

Durata de implementare a fiecărui proiect este de maximum 36 de luni. În perioada imediat următoare, Fundația CAESAR va organiza campanii de informare și promovare, în mediile online și offline. Evenimente dedicate primei etape a proiectelor vor avea loc în centre de referință din diaspora precum Londra, Paris, Berlin, Bruxelles, însă înscrierile sunt deschise pentru orice cetățean român din diaspora care îndeplinește condițiile de eligibilitate.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

ANALIZĂ ECONOMICĂ

Politicienii pun presiune pe curs

Situația tot mai gravă în care se află bugetul de stat și încetinirea economică din trimestrul al treilea, la 0,4% faţă de precedentele trei luni, afectează performanța leului față de euro, BNR fiind nevoită să accepte o depreciere lentă a cursului, pe fondul ieșirilor de valută.