Image 1
Image 2
Acasa
chec cu malai
chec cu malai
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

chec cu malai
chec cu malai

Dulcele pe care vi-l propunem cu siguranţă vă va aminti de copilărie, de zilele în care bunicile noastre prinse cu zeci de treburi prin gospodărie îşi mai găseau timp să ne resfeţe şi cu niscaiva bunătăţuri, simple, dar extrem de gustoase şi sănătoase.

Aveţi nevoie de următoarele ingrediente; 2 căni făină de mălai, 1 cană griş, 1 cană făină de grâu, 1 plic praf de copt, 100 ml ulei, 1 cană lapte, 1 cană  lapte prins (sau smântână dulce), 1 cană zahăr (eu am folosit zahăr brun), 3 ouă şi 2 plicuri de zahăr vanilat.

Mod de preparare: Toate ingredientele mai puţin ouăle şi zaharul se amestecă. Separăm gălbenuşurile de albuşuri. Cele trei gălbenuşuri le frecăm bine cu zahărul până rezultă o cremă spumoasă. Albuşurile le batem spumă tare. Apoi adăugăm gălbenuşurile frecate la făinuri şi le amestecăm, iar la final după ce s-au omogenizat bine punem şi albuşurile bătute bine, pe care le înglobăm uşor, cu o lingură de lemn,  cu mişcări de sus în jos. Luăm o tavă de prăjituri teflonată cu pereţii înalţi pe care am tapetat-o în prealabil cu unt sau cu hârtie de copt. Punem compoziţia şi o dăm la cuptor pentru circa 45-50 de minute, la foc potrivit.

Poftă bună!

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

O IDEE PE ZI

Omletă cu spanac la cuptor

Vrei să încerci altceva? De această dată îți spunem cum să pregăteși o omletă cu spanac la cuptor. Mai mereu când cumpăr spanac proaspăt pentru spanakorizo, salvez o parte și pentru următorul mic dejun, de-o omletă!