Image 1
Image 2

Restaurarea acoperișului Palatului Episcopal orădean va costa peste 200.000 euro

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Episcopia Greco-Catolică Oradea precizează că, deocamdată, valoarea pagubelor incendiului de la palatul episcopal este greu de estimat, dar menţionează că doar manopera refacerii integrale a acoperişului a costat peste 200.000 de euro.

Palatul Episcopal nu era racordat la reţeaua electrică, excepţie făcând iluminatul arhitectonic exterior care este conectat la reţeaua de iluminat stradal.

Duminică dimineaţa, s-a constituit o comisie de expertiză formată din reprezentanţi ai Pompierilor, ai Serviciului Criminalistic al Poliţiei Române şi ai Episcopiei Greco-Catolice de Oradea, în vederea identificării surselor care au provocat incendiul. Episcopia precizează că acoperişul Palatului Episcopal a fost distrus în întregime. ”Valoarea pagubelor materiale este greu de estimat atât de devreme. Doar manopera refacerii integrale a acoperişului a costat peste 200.000 de euro. Învelitoarea metalică din cupru şi decoraţiunile acoperişului au fost primite ca donaţie din Italia. Totodată, au fost avariate total sau parţial o serie de elemente arhitectonice şi decoraţiuni interioare prin prăbuşirea tavanelor şi intervenţia cu apă a pompierilor”, se arată în comunicatul Episcopiei Greco-Catolice Oradea.

Potrivit sursei citate, clădirea dispune de un foaier de marmură de Vaşcău în două culori, deasupra acestuia găsindu-se un vitraliu în stil Art Nouveau cu elemente renascentiste a căror lumină vitrată lumina toată suprafaţa foaierului de marmură.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Crater crează panică la Slănic , județul Prahova

Crater crează panică la Slănic , județul Prahova

Un crater cu adâncimea de doi metri și o suprafață de 60 de metri pătrați a determinat evacuarea a 20 de persoane și devierea traficului în Slănic, Prahova. “Trebuie să ținem cont că în Slănic se exploatează sarea de 2000 de ani, iar noi știm doar ce s-a întâmplat în ultimii 200 de ani. Încă nu putem ști dacă trebuie să strămutăm familii din zona afectată. În privința apei din Baia Baciului, a scăzut apa, în timp, și monitorizăm fenomenul”, a declarat primarul Costea Daneluș.