Image 1
Image 2

Renovarea stadionului Olimpia costă 3,8 milioane de euro

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Pentru a putea găzdui meciuri în Liga 1

babut-Csik

La stadionul echipei Olimpia Satu Mare s-a organizat marţi o conferinţă de presă în care preşedintele clubului Dan Băbuţ Domuţa şi antrenorul Tiberiu Csik au tras unele concluzii după terminarea sezonului regulat. Totodată, am aflat şi obiectivul Olimpiei în play-out, respectiv planurile de viitor ale clubului sătmărean. 

Cei doi s-au declarat mulţumiţi de locul 7 pe care sătmărenii au terminat după cele 22 de etape. De altfel, la începutul sezonului, obiectivul stabilit era o clasare în primele opt echipe, un loc de mijlocul clasamentului. Asta, mai ales că Olimpia este o echipă nou-promovată, lipsită de experienţă la acest nivel. “Mergem mai departe, suntem tot la mijlocul clasamentului, iar obiectivul nostru în play-out este primul loc. Trebuie să fim atenţi, să pregătim bine fiecare meci, să facem o treabă bună în continuare pentru a termina campionatul cu capul sus. Ne gândim încă de pe acum la un obiectiv mai serios din sezonul următor. Pentru asta vom lua măsuri, vom aduce 3-4 jucători noi”, ne-a declarat în primă fază, Dan Băbuţ.

Olimpia II va trage pentru promovarea în Liga a III-a

Dacă în 2013-2014 s-a dorit a fi doar un sezon “experimental”, lucrurile par să fie mult mai serioase când vine vorba de sezonul următor. Din câte am aflat, se doreşte ca echipa a II-a a Olimpiei, în prezent în Liga a IV-a, să tragă pentru a promova în Liga a III-a. “Din câte se conturează, în proporţie de 90%, la anul vom ataca Liga a III-a cu echipa a doua. Ne dorim să avem o echipă cât mai puternică în care cadeţii şi jucătorii noştri să fie cât mai apropiaţi de ceea ce îşi doreşte prima echipă”, precizează acelaşi preşedinte.

Csik: “Am făcut cinstit cele 33 de puncte”

Dezamăgirea în rândul echipei, dar şi a suporterilor a fost mare după ce Olimpia a ratat calificarea în play-off. Antrenorul Tiberiu Csik ne spune că s-a trecut peste acest aspect şi că echipa trebuie să se gândească la următoarele meciuri. “Nu aplecăm capul, mergem cu fruntea sus. Continuăm campionatul, tot am făcut prin munca noastră, cu ajutorul conducerii. Am făcut cinstit cele 33 de puncte, fără mişcări de trupe sau alte chestii. Îmi pare rău pentru jucători, pentru suporteri, care au crezut într-o calificare în play-off”, susţine Csik.

Mulţi oficiali ai echipelor din eşalonul secund s-au plâns de-a lungul campionatului, de sistemul de desfăşurare al Ligii a II-a, cel în care echipele merg în play-off, fără punctele obţinute cu cele din play-out şi invers. Legat de acest aspect “La ultima Adunare Generală am fost şi am votat tot sistemul acesta de joc cu 12 echipe, cu play-off şi play-out, însă să se păstreze punctele din toate meciurile. Au mai fost şi alte variante, cu 16 echipe, sau cu o singură serie de Liga a II-a cu 18 echipe, ceea ce ne-ar duce la cheltuieli foarte mari, de parcă am fi în prima ligă. Sistemul pe care l-am votat a fost pe placul multor oficiali”, susţine Băbuţ.

Băbuţ: “Renovarea stadionului nu ar fi o învestiţie foarte mare”

S-a adus în discuţie şi aspecte legate de stadionul Olimpia, de renovarea completă a acestuia, ca să poată găzdui meciuri din Liga I. “Acest stadion a fost supus la o expertiză în urmă cu câţiva ani, de o firmă din Iaşi care a stabilit că stadionul se poate repara, sau demola şi să se refacă altul nou. Atunci s-a mers pe varianta demolării, pentru că renovarea ar fi prea scumpă. Recent am avut nevoie de o expertiză, şi culmea că după 7 ani, expertul a dat “ok” pentru organizarea de competiţii pe stadion. Când am dorit să facem un proiect, am primit o ofertă de la aceeaşi firmă din Iaşi şi nu scria niciunde că trebuie să demolăm stadionul. Ne-a trimis schiţa exactă a stadionului când am cerut oferta. Am primit-o cu tribune acoperite, cu scaune peste tot, cu nocturnă, cu tabelă de scor, cu gazonul schimbat, cu hotel, sală de fitness, săli de şedinţă, cu tot ce am cerut noi în caietul de sarcini. Asta pentru un total de 3,8 milioane de euro”, spune Dan Băbuţ. Din punctul lui de vedere, la un municipiu cum este Satu Mare nu ar fi un efort foarte mare, mai ales că de stadion nu ar beneficia doar Olimpia, ci şi alte sporturi. “Nu ar fi o investiţie foarte mare, dar în contextul actual pentru Primăria Satu Mare, este o sumă foarte mare.”

Într-un final, s-au adus mulţumiri celor care sunt alături de echipa sătmăreană. “Vreau să le mulţumesc tuturor fanilor care au fost la meciuri şi ne-au susţinut, suporterilor, galeriilor, presei, Consiliului Local, Consiliului Judeţean, sponsorilor pe care i-am avut. Avem în continuare nevoie de sprijin şi sperăm să vină multă lume la meciuri, suntem în Liga a II-a ceea ce reprezintă un lucru bun”, a încheiat Dan Băbuţ.

8 comentarii

  1. fraierul de babut care este pe funcia de manager al orasului fara concurs pus de partid,ce traba are acest lipitor de afise cu fotbalul ,demisia de ce nu si- o da?? pntr ca i loc de supt bani? sa faca stadion din banii lui de acasa nu din banii nostri ,tot partidul ridem de acest pacalici…….

  2. Olimpia se numeste Olimpia 2010 fiindca Beniamin Kira a inregistrat la OSIM numele de “Olimpia Satu Mare” si din aceasta cauza nu s-a putut inregistra la FRF. Din cate stiu, palmaresul a fost preluat de aceasta de Olimpia 2010, fiindca altfel nu ar fi putut promova. E destul de trist ca noua sigla arata de parca a fost facuta de mantuiala. Vrem vechea sigla inapoi!

  3. pentru cultura ta generala si a domnului presedinte babut, olimpia nu are drept de promovare nici in liga a 4 -a din sezonul urmator in urma restructurarii. deocamdata; asta numai daca nu face her zeus sisi alte manareli cu campionatul lui peste. doi la mana, asta mai lipseste, inca o echipa in liga a 3-a finantata tot de bugetul local, ca bineinteles tot acelasi presedinte babut si acolitii sa mai poata suge bani, sau! daca stau bine sa ma gandesc nu e sigur ca nu o fac pentru her sisi sa aiba si el ocupatie. Sant un fan al echipei oli, sant un fan al fotbalului dar intradevar ce spune mai sus si atilla nu acest lucru este prioritar din banii din bugetul local. Avem atatia “destepti” la consiliu si primarie care ar trebui sa faca proiecte, sa acceseze fonduri daca vrei sa renovezi. nu sa ne suga de bani prin taxe si impozite care sa ii arunce pe fereastra sau sa ii palmeze in buzunarele proprii.

  4. Pentru cultura ta generală Marc

    Olimpia 1921 a fost falimentată cu largul concurs al lui Boudi, Catrinel Raţ şi Govor. A trebuit desfiinţată ca să mai avem fotbal în Satu Mare pentru că gaura făcută de ei în buget atât la municipiu cât şi la judeţ era cât bugetul pe vreo 2 sau 3 ani şi nu se mai putea redresa.
    Sau ai uitat când acum 4 ani Olimpia era la judeţ, juca cu Recolta ce ştiu eu cine şi a promovat an de an.

  5. Daca renovati stadionul sa o faceti pe banii sponsorilor si nu pe banii contribuabililor la bugetul local si de stat………Mi-ar fi jena sa vorbesc de astfel de investitii cand spitalul —adica spitalele sunt “varza” cum se zice …….mucegai-rugina-te pun sa-ti cumperi pana si fasla dupa 40 de ani de cotizatie–paturi de pe vremea lui Ceausescu si ma gandesc ca si lenjeria la fel……..O NATIUNE SE CARACTERIZEAZA DUPA NIVELUL DE EDUCATIE -SANATATE SI PE URMA RESTUL…….educatia au pus-o la -2 m sub pamant iar sanatatea este si la mult ingropara sub pamant…….Ia sa vedem cand oficialii nostrii vor merge la un spital de stat din Romania sa se trateze?

  6. Sariti cu banii, aduceti sponsori si renovati stadionul! Asteptam si 5 ani daca e nevoie sa avem fotbal de prima liga la Satu Mare, numai sa faceti treaba si sa va pastrati locul de B in tot acest timp. Sper ca sezonul actual il veti termina pe locul 7 si ca la anul vom prinde play-offul, indiferent daca obtinem sau nu licenta.

    Hai Oli!

Lasă un răspuns

Connect with