Remus Ţiplea şi jurnalul pandemiei pe coperta National Geographic

Scris de Vasile Andreica, 06 iunie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Negreşteanul Remus Ţiplea, primul fotograf român publicat cu un fotoreportaj de şapte pagini, în revista National Geographic din Statele Unite, materialul apărând în zeci de ţări din întreaga lume, a revenit pe coperta ediţiei româneşti cu materialul ”Jurnal de pandemie – prima lună cu COVID- 19 într-un orăşel de provincie românesc” (iunie 2020). Textele şi fotografiile reflectă experienţa pandemiei în Negreşti.

Coperta este ilustrată cu imaginea preotului ortodox Adrian Bucşa în Sâmbăta Mare, ce sfinţeşte păştile la biserica veche din Negreşti-Oaş, pe care le va duce apoi, la uşile credincioşilor ajutat de voluntari.

Remus Ţiplea s-a născut în 1972, în Negreşti Oaş, judeţul Satu Mare, „oşan în totalitate, în cuget şi-n simţiri”, cum îi place să spună. A început să fotografieze din anul 2009. În anul 2019 şi la începutul anului 2020, printr-o colaborare cu Centrul Culturii Tradiţionale Satu Mare, a publicat două noi albume: „Astă-iarnă” (Last Winter) – Iarna în Ţara Oaşului şi „Nunta nunţii” (The Weddings wedding)– ambele în ediţie bilingvă, româno-engleză. La sediul Centrului pot fi admirate lucrări din acest ultim album.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517