14.01.2020 00.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi:Cipri Ardelean,Iuliu Ilyes, Benniamin Urs.Titlul emisiunii:PSD îi suflă Pnl-ului subiectul pensiilor speciale.(reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct cu Eva Laczko, invitat:Turos Lorand. 04.00 Gala Presei Sătmărene – 30 de ani de presă liberă în Satu Mare. 06.00 La Psiholog cu Ioana Vladimirescu, invitat: Ioana Zaharia. Titlul emisiunii:De la victimizare la maturizare. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi:Cipri Ardelean,Iuliu Ilyes, Benniamin Urs.Titlul emisiunii:PSD îi suflă Pnl-ului subiectul pensiilor speciale.(reluare) 10.00 Cultura:Ioana Vladimirescu 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct cu Eva Laczko, invitat: Turos Lorand. (reluare) 14.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi:Cipri Ardelean,Iuliu Ilyes, Benniamin Urs.Titlul emisiunii:PSD îi suflă Pnl-ului subiectul pensiilor speciale.(reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Sănătate Frumuseţe Stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia, invitat:Ionut Bobit. 17.00 În Slujba Comunităţii cu Mihai Sălceanu, invitat:Gabriela Notarius. 18.00 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda Publică, cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş (reluare)

Remus Ţiplea este primul român cu articol de autor în National Geographic SUA

Scris de Vasile Andreica, 18 decembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Cunoscutul artist fotograf negreştean Remus Ţiplea a ţinut în câteva rânduri coperta ediţiei româneşti a revistei National Geographic, dar acum s-a întrecut pe sine, devenind primul fotograf român care publică un material de autor în ediţia americană a prestigioasei publicaţii. National Geographic s-a lansat în Statele Unite în anul 1888 şi deşi au mai existat fotografii răzleţe cu autori români în paginile revistei materialul despre care vorbim, apărut în cel mai recent număr, este primul în care un român este în totalitate protagonist ca autor al imaginilor şi subiect al textului.

Articolul se intitulează “Lumea ascunsă a simpaticelor libelule l-a încântat pe acest fotograf” (”Contact vizual” în ediţia tipărită) şi povesteşte experienţa lui Remus Ţiplea ca observator şi fotograf al vieţii libelulelor din grădina casei sale din Negreşti-Oaş şi din zona bălţilor din împrejurimi, felul în care acesta le-a documentat obiceiurile sociale şi de luptă. Textul este însoţit de câteva fotografii extrem de expresive cu aceste mici şi longiline insecte ale verii.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.