Image 1
Image 2

Reducerile anticipate au făcut ca Black Friday să nu mai aibă impactul de altădată

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Frenezia asociată cumpărăturilor de Black Friday din Statele Unite lipseşte în acest an, deoarece retailerii au oferit discounturi mai devreme, iar numărul americanilor care fac cumpărături online a crescut, cu toate că în unele zone ale ţării a avut loc o creştere a traficului în magazine, după o dimineaţă destul de liniştită, transmite Reuters.

Black Friday rămâne importantă pentru sezonul cumpărăturilor de iarnă, iar relevanţa sa este în scădere ca urmare a promoţiilor timpurii.

Peste jumătate dintre consumatorii intervievaţi de National Retail Federation (NRF) în prima săptămână din noiembrie au spus că au început deja să facă cumpărături. ”Am văzut că mulţi comercianţi şi-au început promoţiile aproape imediat după ce colindătorii de Halloween au mers la culcare”, a spus Lauren Bitar, director pentru consultanţă în domeniul comerţului cu amănuntul la firma de analiză RetailNext.

Numărul vizitatorilor în magazine a crescut pe parcursul zilei de vineri, dar fără aglomeraţie mare. Traficul în magazine rămâne un indicator important, dar multe cumpărături de Black Friday au loc online. Adobe Analytics, care măsoară tranzacţiile în 80 din 100 de retaileri online importanţi, estimează vânzări online de 7,5 miliarde de dolari de Black Friday, în creştere cu 20,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Vânzările online de Ziua Recunoștinței din SUA au crescut cu 17%, la 4,1 miliarde de dolari, potrivit datelor Salesforce. Veniturile online la nivel global au crescut mai mult. Walmart, Target, Costco Wholesale Corp şi Best Buy şi-au dezvoltat prezenţa şi livările online şi ridicările de produse din magazine.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

ANALIZĂ ECONOMICĂ

Dobânzile vor scădea din 2024

 
O veste negativă pentru cei care își achită ratele la credite. Dobânda de politică monetară a BNR, care este de 7%, de la începutul acestui an, ar putea cunoaște o primă modificare prin trimestrul al doilea din 2024.