Ingrediente:
4 pulpe mai mari de pui, 200 g ciuperci champignon (sau ciuperci de pădure, dar numai dacă le cunoaşteţi bine), o ceapă de mărime medie, 3 ouă, 4-5 linguri de ulei, 50g de caşcaval răzuit, sau 4 felii foarte subţiri de caşcaval, sare, piper.
Mod de preparare:
Cu un cuţit bine ascuţit se crestează pulpele de pui pentru a putea fi umplute, sau eventual doar desprindeţi pielea pe o parte. Se condimentează după gust, şi exteriorul, şi din interior. Se lasă la frigider circa 2-3 ore. Ceapa tăiată foarte mărunt se căleşte în ulei, se adaugă ciupercile curăţate şi tăiate bucăţi mici, iar când totul s-a călit, se adaugă 2 ouă bătute bine şi condimentele, apoi se mai lasă pe foc până când ouăle se întăresc. Se ia de pe foc şi se lasă să se răcească. Se strecoară de ulei şi se amestecă bine cu un ou crud. Acest amestec se împarte în 4 şi se umple fiecare pulpiţă. Se prinde cu scobitoare, ca nişte perniţe, se aşează pe tavă, se dă la cuptor, la foc mare spre mediu şi se coace, până când carnea se rumeneşte. Apoi se presară deasupra caşcavalul răzuit, sau se aşează feliile de caşcaval şi se mai lasă la cuptor până când caşcavalul se topeşte şi se rumeneşte. Caşcavalul nu este obligatoriu. Se aşează pe farfurie şi se serveşte cu cele mai diverse garnituri.
Citește și:
1 comentariu
alo acum e pulpe de pui ori piept de pui ?cineva are probleme mari cu cunostintele de baza