Image 1
Image 2

Pulpe de pui umplut cu ciuperci

Am incercat mai multe variante de piept de pui umplut si, dintre toate, aceasta mi-a placut cel mai mult. Amestecul de ciuperci, patrunjel si cascaval este o bunatate, iar faptul ca pieptul este in strat subtire, il face mai putin sec si lasa mai mult loc umpluturii.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

Ingrediente:

4 pulpe mai mari de pui, 200 g ciuperci champignon (sau ciuperci de pădure, dar numai dacă le cunoaşteţi bine), o ceapă de mărime medie, 3 ouă, 4-5 linguri de ulei, 50g de caşcaval răzuit, sau 4 felii foarte subţiri de caşcaval, sare, piper.

 

 

 

Mod de preparare:

Cu un cuţit bine ascuţit se crestează pulpele de pui pentru a putea fi umplute, sau eventual doar desprindeţi pielea pe o parte. Se condimentează după gust, şi exteriorul, şi din interior. Se lasă la frigider circa 2-3 ore. Ceapa tăiată foarte mărunt se căleşte în ulei, se adaugă ciupercile curăţate şi tăiate bucăţi mici, iar când totul s-a călit, se adaugă 2 ouă bătute bine şi condimentele, apoi se mai lasă pe foc până când ouăle se întăresc. Se ia de pe foc şi se lasă să se răcească. Se strecoară de ulei şi se amestecă bine cu un ou crud. Acest amestec se împarte în 4 şi se umple fiecare pulpiţă. Se prinde cu scobitoare, ca nişte perniţe, se aşează pe tavă, se dă la cuptor, la foc mare spre mediu şi se coace, până când carnea se rumeneşte. Apoi se presară deasupra caşcavalul răzuit, sau se aşează feliile de caşcaval şi se mai lasă la cuptor până când caşcavalul se topeşte şi se rumeneşte. Caşcavalul nu este obligatoriu. Se aşează pe farfurie şi se serveşte cu cele mai diverse garnituri.

 

 

 

Citește și:

 

Dovlecei umpluţi

 

1 comentariu

Lasă un răspuns

Sandwichuri de pită cu friptură de vită și rucola

FAST FOOD

Sandwichuri de pită cu friptură de vită și rucola

Aceste sandwichuri de pita cu friptură de vită și rucola reprezintă combinația ideală între savoare și nutriție, fiind perfecte pentru un prânz sățios sau un aperitiv consistent. Sosul de muștar Dijon și miere adaugă o notă dulce-piccantă, echilibrând perfect gusturile.

Omurice: Omeletă Japoneză cu orez

Omurice: Omeletă Japoneză cu orez

Există două povești despre adevărata origine și crearea acestui fel de mâncare neobișnuit de fuziune. Unul susține că a fost creat în Tokyo ca un fel de mâncare pregătit rapid pentru a hrăni personalul restaurantului. Cu toate acestea, cealaltă poveste spune că, de fapt, a fost inventat în Osaka ca o masă special concepută pentru un anumit client care putea mânca doar alimente ușoare.