20.07.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Crăciun, Emil Şuhani, Radu Creţu. Titlul emisiunii: Şedinţă de guvern cu protestatarii la gard. (reluare) 01.30 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 02.40 Cultură, Hajduszoboszlo vacante de vis. 03.00 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 04.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 05.30 Info Studio cu Laczko Eva. Titlul emisiuni: Casa zâmbetelor-oază de bucurie. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona. 08.00 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, invitat: Adrian Cozma. Titlul emisiuni: Creşterea cailor de rasa şi relaxarea. (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 09.30 Sănătate frumuseţe stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat: . 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitaţi: Barta Barnabas, Gordan Dalma, Gsiszar Lorant. Titlul emisiunii: La Satu Mare se organizează Întâlnirea Naţională a Tineretului Catolic. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Crăciun, Emil Şuhani, Radu Creţu. Titlul emisiunii: Şedinţă de guvern cu protestatarii la gard. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Iuliu Cadar. Titlul emisiuni: Iuliu Cadar-raport la 3650 de zile. 14.35 Teleshopping 15.00 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 16.00 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 17.30 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat: Alina Perşa. Titlul emisiunii: Asociaţia ACT4U, implicată în diverse activităţi ecologice. 18.00 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cătălin Cismaş. Titlul emisiuni: Cum controlăm furia? 18.30 Şedinţă de Consiliu 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitat: Constantin Demian, Daniela Silaghi. Titlul emisiunii: Care sunt cele mai mari probleme ale adolescenţilor?(reluare) 23.00 Şedinţă de Consiliu

Protecţia Consumatorilor a amendat 25 de magazine de rechizite şcolare şi second hand

Scris de Mihaela Ghiţă, 06 octombrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Satu Mare a pus în aplicare o tematică naţională privind respectarea prevederilor legale din domeniul protecţiei consumatorilor în cazul promoţiilor de rechizite şi uniforme şcolare. Controlul a avut loc în perioada 1-30 septembrie 2017, pe raza judeţului Satu Mare.

Potrivit datelor prezentate de comisar şef adjunct Maria Pinter, pe parcursul verificărilor au fost depistate mai multe deficienţe printre care< lipsa informaţiilor privind compoziţia în procent de celuloză pură/reciclată la toate tipurile de caiete> lipsa traducerii în limba română a informaţiiilor de pe etichete la ghiozdane> lipsa afişării preţurilor la rechizite – creioane, pixuri, caiete, blocuri de desen etc.

Un alt control realizat de CJPC a vizat respectarea prevederilor legale la operatorii economici care comercializează articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte uzată, adicămagazinele second-hand. Comisarii CJPC au identificat o serie de nereguli pornind de la lipsa unor evidenţe lunare a intrărilor şi ieşirii de articole uzate, a documentelor privind sortarea lunară şi până la inexistenţa traducerii a certificatelor de dezinsecţie – dezinfecţie, a autorizaţiei de funcţionare pentru punctele de lucru, dar şi afişarea corectă a preţurilor, implicit a perioadelor de reducere pentru produsele comercializate.

De asemenea, în intervalul citat, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor a derulat un control la operatorii economici care prestează servicii de pompe funebre, în baza unei tematici regionale. Lipsa contractelor de prestări servicii sau cea a afişării tarifelor practicate, inclusiv pentru servicii de transport s-au regăsit pe lista deficienţelor constate de comisarii Protecţiei Consumatorilor.

În cadrul celor trei controale au fost verificaţi 32 de operatori economici din tot judeţul, din care 25 au avut abateri.

„Pentru neregulile constate s-au aplicat sancţiuni contravenţionale cu avertisment şi amenzi în valoare de 33.000 lei, fiind dispuse măsuri de remediere a deficienţelor constatate”, a precizat comisar şef adjunct, Maria Pinter.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.