Image 1
Image 2

Proiect Erasmus+, cu participare internaţională, la Liceul Tehnologic “Constantin Brâncuşi”

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Un nou proiect Erasmus+ se desfăşoară la Liceul Tehnologic “Constantin Brâncuşi” Satu Mare, proiect în care această instituţie este parteneră alături de alte trei şcoli din Germania, Olanda şi Turcia.

Denumirea proiectului este “The Pursuit of Happiness”, în traducere din limba engleză însemnând “În căutarea fericirii”.

Obiectivul: inovare şi schimb de bune practici

Acţiunea programului este de colaborare la nivel internaţional, pentru inovare şi schimb de bune practici. De fapt este vorba de metode şi mijloace care au ca scop fericirea şi bunăstarea elevilor la şcoală. Concret, echipele din cadrul proiectului îşi propun să descopere motivele care i-ar face pe elevi să vină la şcoală cu mai multă plăcere şi să vadă şcoala nu ca pe o corvoadă, ci ca pe un loc unde ei se simt bine, în siguranţă, acceptaţi aşa cum sunt, găsind acea motivaţie intrinsecă de a învaţa şi de a evolua.

Calendarul de desfăşurare

Prima întâlnire transnaţională din cadrul acestui proiect a avut loc în perioada 16 – 20 ianuarie 2017 în Turcia, oraşul Kayseri, localitatea Pinarbasi, iar Liceul Tehnologic “Constantin Brâncuşi” a fost reprezentat de profesorii Ghirasim Alina, Cuha Virgil, Tinca Maria şi Muszka Erika.
După prezentarea şcolii de către directori şi echipa de proiect din Turcia, profesorii parteneri au avut privilegiul să asiste la câteva lecţii demonstrative, la clase de niveluri diferite şi la diverse discipline. Apoi au avut loc şedinţe de lucru şi discuţii concrete pe baza proiectului, s-au stabilit perioadele celorlalte mobilităţi şi s-au împărţit sarcinile de lucru ce vor reveni fiecărei ţări partenere.

Vizite în Cappadocia

În următoarele două zile toţi cei prezenţi şi-au îmbogăţit universul cultural asistând şi participând la o seară turcescă tradiţională, în toate aspectele ei, şi vizitând minunata regiune Cappadocia. În opinia coordonatoarei proiectului, „în toate acţiunile întreprinse şi organizate de partenerii turci s-a remarcat un entuziasm şi o implicare sinceră”.
Proiectul va fi finalizat prin mai multe mijloace, dintre care enumerăm: Calendarul elevului fericit, logo-ul proiectului, un site cu denumirea “În căutarea fericirii”, o broşură, etc.
Proiectul face parte din acţiunea cheie KA2, parteneriate între şcoli şi este finanţat din fonduri europene, derulându-se în anii şcolari 2016-2017, 2017-2018.
Datele de mai sus ne-au fost comunicate de profesoara Pop Olivia, coordonatorul proiectului.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

IFPLUS EXPERIENȚĂ DIDACTICĂ

Profesorul sătmărean Gheorghe Munteanu, la o conferință în Republica Moldova

Recent, profesorul sătmărean Gheorghe Munteanu a participat la conferința intitulată ”Basarabia e pământ românesc”, desfășurată în Republica Moldova.

This content is for IZ Plus Lunar, IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si Tiparit si PDF Lunar, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ <35, IZ PLUS ANUAL, and IZ PLUS 3 LUNI members only.
Log In Join Now