Image 1
Image 2

Profesorul Szalay Miklos de la Școala Gimnazială Livada a finanțat un proiect de 5.500 lei

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Centrul de Documentare şi Informare al Şcolii Gimnaziale „Petőfi Sándor” Livada a implementat proiectul „Citesc pentru viitor”, derulat în perioada 1 noiembrie 2017 – 31 mai 2018, fiind așadar finalizat.
Proiectul, în valoare totală de 5.500 lei, a fost finanțat de profesorul Szalay Miklos Attila, în calitate de coordonator de proiect.

Grupul țintă al proiectului a fost format din 37 de elevi cu program integral, 13 elevi cu program parțial și 6 voluntari, tineri și adulți din comunitatea locală.

Activități din proiect

În cadrul proiectului au fost implementate următoarele activități. Cea mai bogată dintre activități o constituie atelierele pe grupe de vârstă (elevi de ciclu primar: clasele pregătitoare – IV şi gimnazial: clasele V-VIII): multimedia/programare (prelucrare foto şi video, machetă trenulețul electric, creare pagină web) şi noţiuni de programare începători; pictură pe sticlă; șah începători; teatru de păpuși. Sunt și activități recreative: origami, sport – fotbal, jocuri: domino, nu te supăra frate etc. Alte componente ale proiectului constau în schimbul de experiență pentru voluntari; concurs (workshop): șah, pictură, teatru de păpuși, multimedia; participare la concursuri județene și naționale (cu materiale realizate în cadrul atelierelor). Expoziție în comunitate organizată în școală cu prezența membrilor comunității este o altă activitate din proiect. S-a avut în vedere și participarea elevilor la ore de lectură, audiții muzicale, proiecție de filme/desene animate, dezvoltare personală.

Rezultate

Rezultatele proiectului s-au concretizat în formarea unor grupuri de 37 de elevi cu program integral, 13 elevi cu program parțial și 6 voluntari, care au participat la activităţile proiectului.
În ceea ce provește concursurile, s-a odganizat un concurs pe cinci secţiuni, respectiv șah, pictură, teatru de păpuși, multimedia și divertisment. Tot la acest capitol, au avut loc trei participări la concursuri naţionale: ,,Imagini de poveste – Poveşti în imagini”; „Trasee în alb-negru și color”; ,,România văzută prin ochi de copil”.
Au fost organizate și patru ateliere și o revistă intitulată CDIps nr. 5.
Putem conchide că beneficiarii proiectului şi-au dezvoltat abilităţile de comunicare, lucru în echipă, de autoapreciere, de rezolvare a unor conflicte etc.
Scopul proiectului este de a produce o creştere, o schimbare în dezvoltarea copiilor/elevilor, de a asigura libertate de exprimare şi manifestare a dorinţelor, opiniilor şi atitudinii acestora, de a facilita asimilarea de informaţii şi cunoştinţe noi.
Detalii suplimentare despre proiect pot fi obţinute de la Centrul de Documentare şi Informare deschis în cadrul Şcolii Gimnaziale “Petőfi Sándor” Livada, persoană de contact SZALAY Miklos Attila – coordonator proiect, telefon 0741111775, e-mail: [email protected] și Seer Anna.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with